Gözaltına alındığını duyuran Serdar Akinan nerede?

Gözaltına alındığını duyuran Serdar Akinan nerede?

Gazeteci Serdar Akinan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını açıkladı. Ancak, Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan verilen bilgide Akinan'ın gözaltında olmadığı belirtildi.

GAZETECİ Serdar Akinan sabah saat 05:00 sıralarında, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gözaltına alındığını duyurdu. Akinan paylaştığı videoya, "Gözaltına alınıyorum. Ayvacık ilçe emniyete götürülüyorum" notunu düştü.

Cumhuriyet'ten İrem Karataş'ın haberine göre; Akinan'ın gözaltına alındığı bilgisini doğrulamak üzere Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü, Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ve Küçükkuyu İlçe Jandarma Komutanlığı'nı aradık. Ancak Akinan'ın gözaltına alınması emniyet güçleri tarafından doğrulanmadı. Ayvacık İlçe Emniyet Müdürlüğü, şubede gözaltında hiçbir yurttaşın bulunmadığını belirtti.

Bir süredir video yayınlayarak bazı siyasiler ve iş insanları hakkında çeşitli iddialarda bulunan Muhammed Yakut’la önceki gün Youtube’da söyleşi yapmıştı.

CÜNEYT ÖZDEMİR'DEN PAYLAŞIM

Gazeteci Cüneyt Özdemir, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Serdar Akinan sabahın 5'inde gözaltına alınıyor! Kardeşi Serhat Akinan ile saatlerdir nerede olduğunu arıyoruz. Şu an gözaltına alındığı Çanakkale'den İstanbul'a götürüldüğünü öğrendim. Serdar Akinan gazetecidir. Bu yapılanın 2023 Türkiye'sinde yeri yoktur" dedi.

AVUKATI DUYURDU: AKİNAN İSTANBUL EMNİYET'TE

Serdar Akinan'ın avukatı Serkan Günel, Twitter hesabından Akinan'ın durumuna ilişkin açıklama yaptı. Günel, "Gazeteci Serdar Akinan’ın yanındayım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’deyiz. Burada ifade alındıktan sonra İstanbul Adliyesi'nde savcılığa ifade vermesini bekliyoruz. Suçlandığı konu hakkında net bilgi verilmedi şu ana kadar" dedi.

Günel, daha sonraki tweet'inde de "Birazdan ifadeye geçeceğiz. Konu malum Serdar Akinan'ın Youtube kanalındaki dünkü yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğimiz yeni düzenlenen "halkı yanıltıcı bilgiyi yayma" suçlaması.." açıklaması yaptı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Akinan'ın avukatıyla yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından şöyle aktardı:

"Serdar Akinan sabah saatinde gözaltına alındı. Avukatı ile konuştum. Şu an İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde bekletiliyor. Neden gözaltına alındığına dair bir bilgi de verilmemiş.

'Halkı yanıltıcı bilgiyi yayma suçu, tehdit, hakaret' TMK6'ya göre gözaltına alınmış Serdar Akinan."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler