Göztepe: 3 - BB Erzurumspor: 1

Göztepe: 3 - BB Erzurumspor: 1

Süper Lig'in 29. haftasında Göztepe ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gürsel Aksel Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Göztepe, çıkışını sürdürdü.

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman; İrfan Can Eğribayat, Gassama, Alpaslan Öztürk, Atınç Nukan, Berkan Emir, Diabate, Nwobodo, Soner Aydoğdu, Halil Akbunar, Zulj, Cherif Ndiaye ilk 11'ini sahaya sürdü.

BB Erzurumspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise Szumski, Mehmet Murat Uçar, Da Costa, Leo, Bergdich, Cenk Ahmet Alkılıç, Osman Çelik, Boumal, Rashani, Chahechouhe, El Kabir 11'ine şans verdi.

İzmir ekibi maça adeta golle başladı. Zulj'un pasıyla ceza sahasında topla buluşan Diabate, şutunu gönderdi. BB Erzurumspor savunmasından Leo'nun da yaptığı müdahaleyle top ağlarla buluştu.

Karşılaşmanın 31. dakikasında Diabate, ceza sahası içerisinde oluşan karambolde şutunu çekti ancak meşin yuvarlak kalecinin de müdahalesiyle kornere çıktı.

İlk yarı, Göztepe'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

BB Erzurumspor ikinci yarıya çok etkili başladı. Devrenin başında oyuna giren Emrah Başsan, 47. dakikada takımına eşitliği getirdi. Cenk Ahmet'in kale ağzına çevirdiği topu ağlarla buluşturan Emrah Başsan, skoru 1-1'e taşıdı.

Emrah Başsan değişikliği, BB Erzurumspor'a hareket getirdi. Tecrübeli oyuncunun 54. dakikada kullandığı serbest vuruş, az farkla dışarı çıktı.

56. dakikada Emrah Başsan'ın indirdiği topta vuruşunu yapan Aatif, genç kaleci İrfan Can'a takıldı.

Göztepe'yi öne geçiren gol, 83. dakikada geldi. Diabate'nin pasında topla buluşan Halil Akbunar, bekletmeden yaptığı vuruşunda şık bir gole imza attı ve skoru 2-1'e taşıdı.

İzmir ekibi, 87. dakikada bir gol şansı daha yakaladı. Halil'in ceza sahasına gönderdiği topu Ndiaye yakın mesafeden ağlarla buluşturmak istedi ancak Szumski gole izin vermedi.

Göztepe, karşılaşmanın uzatma dakikalarında penaltı kazandı. Hızlı hücumda ceza sahasına giren Tripic, Da Costa'nın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. Penaltı kararının ardından Da Costa'ya sarı kart gösteren Zorbay Küçük, VAR'dan gelen uyarının ardından pozisyonu tekrar izledi ve 'bariz gol şansı' değerlendirmesiyle kartın rengini kırmızıya çevirdi. Penaltıda topun başına geçen Alpaslan Öztürk, topu ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu belirledi.

Bu sonuçla birlikte ligde çıktığı son 5 maçta 4. galibiyetine ulaşan Göztepe, puanını 39'a çıkardı. BB Erzurumspor ise haftayı 26 puanla kapattı.

Spor Toto Süper Lig'de günün sonuçları:
FTA Antalyaspor: 1 - Kasımpaşa: 1
Trabzonspor: 1 - Aytemiz Alanyaspor: 3
İH Konyaspor: 0 - Fenerbahçe: 3

Spor Toto 1. Lig'de günün maçında
Adanaspor: 1 - Balıkesirspor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler