Gülden İmamın Ordusu açıklaması

Gül'den İmamın Ordusu açıklaması

Abdullah Gül'e Ahmet Şık'ın İmamın Ordusu kitabı soruldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde, Finlandiya Cumhurbaşkanı Halonen'i resmi törenle karşıladı. Gül ve Halonen ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Şık'ın kitap taslağının toplatılmasıyla ilgili, "Bütün bunlar herhalde O gazeteciler ve bahsedilen kitaplar için en büyük PR çalışmaları olmuş oldu. Herhalde 10 bin satacak kitabı şimdi yüzbinlerce sattıracaklar" dedi. İşte Gül'ün açıklamaları:

"Türkiye'de insanlar istediğin yazabilirler, söyleyebilirler. Hatta benim aleyhime yazılmış kitapların yazıldığını biliyorsunuz. Başbakan'ın da hakkında kitaplar yazıldığı biliyorsunuz. Bu olaylar Türkiye'nin gerçek görüntüsünü yansıtmıyor. Mahkeme süreci içinde ortaya çıkmasını isterim. Gazeteciler gördüklerini söyleyeceklerdir. Ama bir insan gazeteciyim diye suç işlem hakkı söz konusu değildir.Bu görüntünün Türkiye'ye yakışmadığını ve gerçeklerin bir an önce ortaya çıkmasını isterim. Benim açımdan doğru olmadığı kanaatindeyim.

İYİ PR ÇALIŞMASI OLDU

Çok çarpıcı olacak belki ama. Bütün bunlar herhalde O gazeteciler ve bahsedilen kitaplar için en büyük PR çalışmaları olmuş oldu. Ama savcılar bazen önlerinde ne yazıyorsa onunla hareket etme gibi bir durumları vardır. Siyasi değerlendirme yapma durumları savcıların bazen olmuyor herhalde. Herhalde 10 bin satacak kitabı şimdi yüzbinlerce sattıracaklar.

SİVİL İTAATSİZLİK

Ahmet Türk'ün yaptığı benzetme yersiz. Türkiye'de hala reformlar yapılması çaba göstermemiz gerekir. Her gün Türkiye'de güzel ve yeni şeyler oluyor ve olacak da. Herkes kanunlar içerisinde demokratik hak ve hukukunu kullanabilir, gösterilerini yapabilir. Ama bunların kanuni çerçevesinde olması gerekir. Bunun dışındaki davranışlar hoş karşılanmaz. Ahmet Türk, "Sesimiz Tunus ve Libya'dan daha gür çıkacak'" demişti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler