Gülenden Muhteşem Yüzyıl yorumu

Gülen'den Muhteşem Yüzyıl yorumu

Fethullah Gülen, "Muhteşem Yüzyıl" dizisyle başlayan cariyeler konusunda, "İnsan nikahlısıyla zifafa girdiği gibi, esir kadınla da zevciyet muamelesinde bulunabilir." dedi.

Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen son kitabı 'Çizgimizi Hecelerken'de, son günlerde çok tartışılan Osmanlı sarayındaki cariyeler konusuna da değindi.

Kitapta Gülen, "Muhteşem Yüzyıl" dizisyle başlayan cariyeler konusunda, "İnsan nikahlısıyla zifafa girdiği gibi, esir kadınla da zevciyet muamelesinde bulunabilir. Dünyaya gelen çocuk annesini cariyelikten kurtarır. Cariye meselesi mübalağa ile anlatılır ama bir kadını sokaktan kurtarma çaresi olarak bunun hiçbir zararı olmadığı açıktır" dedi.

"İSLAM ÖĞRETİLDİ"
Habertürk'ün haberine göre Gülen, "Osmanlı güzel kadınları saraya alarak cariye yapmıştır. Bu sizce uygun mudur?" sorusunu, "Katiyyen doğru değildir. Ama savaş meydanında mağlup olan bir devletin bazen kadın ve çocukları da esir olabiliyordu. Osmanlı hanedanı, esirleri almış, onlara İslam edep ve terbiyesini öğretmişlerdir" diye yanıtlıyor.

'FAYDALARI DA OLDU'
Gülen, "Saraya alınan kadınlardan bazılarının devletin gerilemesinde etkileri olduğu söylenmektedir. Bunların icraata karışma gibi bazı yanları olabilir, tabi olmayabilir de. Bu itibarla her yabancı kadının zararlı olduğunu söylemek doğru değildir. Dahası faydalı olanlar da olmuştur" diyerek düşüncesini ortaya koydu.

'TESETTÜRLÜ OLMALI'
Gülen, "Bu zamanda tesettür olur mu?" diyen kişinin durumunun tehlikeli olduğuna işaret ederek, "Tesettür kadının tepeden tırnağa başka erkekleri tahrik etmeyecek şekilde kapanmasıdır. İnsan acayip kıyafete girse de yine de kafası çalışabilir. 'Medeni insan açık gezer' sözünü kabul etmiyorum' yorumunu yapıyor.

'UÇAN DAİRELER CİNDİR'
Kitabında uçan dairelere de değinen Gülen, "Uçan daireler, bizim cismaniyitemiziz gibi canlı varlıklar olamazlar. Bunlar cinv e şeytanlardır. Bir aslı varsa, bunları cin, peri ve şeytana irca etmek mümnkündür. Bu tür şeylerden bahsedenlerin bazıları halüsinasyon görüyor da olabilir" diyor.

"OY VERMEK ÖNEMLİ"
Vatandaşların seçimde oy vermeleri gerektiğini de belirten Gülen, "Bu vatani bir meseledir. Bir mümin seçimlerde kendisine düşen vazifeyi yapmazsa Allah indinde mesul olur" diyor.

"ÇOK OTOMOBİL İSRAF"
Gülen, bir ailede her ferdin arabasının olmasını da eleştirerek, "Bu israf değil de nedir?" diye soruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler