Güneş İlköğretim Okulunda minik öğrenciler eylemde!

Güneş İlköğretim Okulunda minik öğrenciler eylemde!

Sınıf öğretmenlerinin başka bir okula görevlendirilmesi, öğrencilerin böylesi bir tepkisine neden oldu.

Çankırı Güneş İlköğretim Okulu 4/A sınıfının 30 öğrencisi Pazartesi gününden bu yana okula gitmiyor ve derslere girmiyorlar.

Eylemin gerekçesi ise; Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, Güneş İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğretmeni Mehmet Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından TOBB İlköğretim Okuluna görevlendirildi. Öğrenciler sınıf öğretmenleri Mehmet Yılmaz'ın görevlendirme kararının geriye alınmasını istiyorlar.

OLAYLARIN GELİŞİMİ
TOBB İlköğretim Okulunda bir öğretmen geçirdiği kaza sonucu uzun süreli bir rapor alıyor. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Güneş İlköğretim Okulu'nun4-A sınıf öğretmeni Mehmet Yılmaz'ı, raporlu öğretmenin yerine görevlendirme yapıyor.

Mehmet Yılmaz ile ilgili olarak yapılan bu görevlendirme başta öğrenciler olmak üzere, öğrenci velilerinin de itirazına neden oluyor. Öğrenci velileri, 4 yıldan bu yana çocuklarının eğitiminde büyük rol oynayan, il genelinde yapılan yarışmalarda ilk beş'e giren başarılı öğrenciler listesinde 3 öğrencisinin bulunduğunu dile getirmekteler.

4/A Sınıf öğretmeni Yılmaz'ın, başka bir okula görevlendirme yapılmasına tepki gösteren ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen öğrenci velileri "Güneş İlköğretim okulunda dönem başından bu yana boşta duran, derse  girmeyen, sınıfı olmayan, emekli olacağım diyerek sınıf almamış ya da sınıf verilmemiş bir öğretmen, sınıf öğretmenimizin yerine görevlendirilmiş. Bu öğretmenin TOBB İlköğretim Okuluna neden görevlendirilmediğini merak ediyoruz. Israrlı sorularımıza nedense tatmin edici bir yanıt alamadık. Biz, çocuklarımızı dört yıldan bu yana okutan sınıf öğretmeni Mehmet Yılmaz'ın buradaki görevine devam etmesini, Ekrem Soysal'ın da TOBB İlköğretim Okuluna görevlendirilmesini istiyoruz" dediler.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ KAPIYI GÖSTERİYOR!
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak geçtiğimiz pazartesi günü Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ile görüşme amacıyla Valilik binasına giden öğrenci velileri, Özel Kalemi aşamayınca, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık tarafından görüştürülüyorlar.

Öğrenci velilerinin isteklerini dinleyen İl Müdürü Akbıyık "Talebinizi değerlendirmem mümkün değil! Siz bizden daha iyi mi bileceksiniz!" diyerek öğrenci velilerine kapıyı gösteriyor.

ÖĞRENCİLER PAZARTESİ GÜNÜNDEN
BU YANA DERSLERE GİRMİYORLAR

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, geçtiğimiz Cuma günü yapılan görevlendirmeden haberdar olan Güneş İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğrencileri, pazartesi günü öğleden sonra okuldan ayrıldılar. Salı günü okula gitmeyen 30 öğrenci, eylemlerini bugün de sürdürdü. Edinilen bilgilere göre bugün 3 öğrenci derse girdi.

Öte yandan TOBB İlköğretim Okuluna görevlendirme yapılan öğretmen Mehmet Yılmaz'ın ise Pazartesi günü rapor alarak okula gelmediği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler