Güney Kore’de Cadılar Bayramı izdihamı: 151 ölü

Güney Kore’de Cadılar Bayramı izdihamı: 151 ölü

Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Cadılar Bayramı kutlamasında çıkan izdihamda 151 kişi hayatını kaybetti, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Pazar gününü ulusal yas ilan etti.

GÜNEY Kore’nin başkenti Seul’ün eğlence merkezlerinden Itaewon bölgesindeki Cadılar Bayramı kutlamasında çıkan izdihamda 151 kişi hayatını kaybetti. Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-yeol, Seul’de kalabalık bir gece hayatı bölgesinde 151 kişinin ölümüne neden olan Cadılar Bayramı’nın ardından Pazar günü ulusal yas ilan etti.

Yetkililer, ölenlerden ve yaralılardan bazılarının yabancı uyruklu olduğunu belirtti.

Güney Kore’nin Ulusal İtfaiye Teşkilatı yetkililerinden Choi Cheon-sik, kutlamada arka tarafta olanların dar bir sokakta kalabalığı itmeleri sonucu izdiham yaşandığını düşündüklerini söyledi.

Seul şehir yönetimi, olayla bağlantılı 355 kayıp ihbarının alındığını açıkladı.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, izdiham sonrasında onlarca kişinin yerlerde cansız yattığı ve acil servis çalışanları ile diğer kişilerin onlara kalp masajı yaptığı görülüyor. Görüntülerde, üzerleri örtülü bir şekilde yerde yan yana yatırılan cansız bedenler olduğu gözlenirken kutlamaya katılanların sosyal medya hesaplarından yaptıkları canlı yayınlarda izdiham anlarının dehşeti gözler önüne serildi.

Görgü tanıkları büyük bir kalabalığın aniden 4 metre enindeki sokağa doluştuğunu, arkadakilerin baskısıyla öndekilerin düşerek üst üste yığıldığını aktardı.

Ölü sayısının artmasından endişe edilirken polisin hayatının kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesi ve aileleri ile irtibat kurulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, hayatını kaybedenlerin büyük kısmının 20’li yaşlardaki gençler olduğunu bildirdi.

Öte yandan, yerel medyada yer alan bazı haberlere göre, Itaewon’daki bir eğlence mekanına kimliği açıklanmayan bir ünlünün geleceğine dair söylentilerin ardından insanlar, buraya akın ederek izdihama yol açtı.

Haberlerde, Itaewon sokaklarındaki Cadılar Bayramı kutlamalarına yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı iddia edildi.

ÖLEN YA DA YARALANAN TÜRK VATANDAŞI YOK

Türkiye’nin Seul Büyükelçiliği, izdihamda ölen veya yaralanan Türk vatandaşının bulunmadığını bildirdi.

Büyükelçiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, dün gece çıkan izdihamdan etkilenmiş olabilecek Türk vatandaşlarının durumu hakkında bilgi alınması amacıyla Büyükelçilikçe süratle yetkili makamlar ve hastanelerle temasa geçildiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler