Gürsel Tekin: FETÖ'ye parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor

Gürsel Tekin: FETÖ'ye parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, siyasetin gündemini belirleyen “FETÖ’nün siyasi ayağı” tartışmalarını değerlendirirken, “FETÖ’ye, parsel parsel arazi verenlerin yüzü kızarmıyor, bir de milleti FETÖ’cülükle suçluyorlar” dedi.

Gürsel Tekin, “FETÖ ile mücadele edilecekse önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere baksınlar, istihbarata gerek yok” ifadesini kullandı ve şunları kaydetti:

“Elimizde resmi makamlar tarafından hazırlanan bir rapor var. Rapora göre, Türkiye’nin her şehrinde FETÖ'cülere özel okul kurulması için toplam 934 kamu arazisi peşkeş çekilmiş, bu okullar eliyle terör örgütüne maddi kaynaklar aktarılmış ve militanlar yetiştirilmiş. Bu okulların hepsinin altında iktidarın imzası var.

Örneğin 81 ilde 109 yurt açtırılmış, buraların bütün izinleri, işlemleri bu iktidar tarafından yapılmıştır. Bunun yanında bu iktidarın Bakanlar Kurulu tarafından, tam 104 vakfa kamu yararı statüsü verilmiştir. Hepsinin altında bu iktidarın imzası var. Özelikle FETÖ'cüler vakıf eliyle örgütlenerek, anayasal düzeni yıkmak için çalıştılar. İktidar da onların faaliyetlerine destek oldu. Diğer bir örnek ise; toplam da FETÖ'cü bin 125 adet dernek kurulmuş, bunların hepsinin izinlerini de bu iktidar vermiştir. Yine FETÖ'cülere ait Ankara’da 7, Bursa’da 2, İstanbul’da 4 ve Şanlıurfa’da 10 sağlık kuruluşu kurulmasına bu iktidar izin vermiş, yardım etmiştir.  Bu durumda FETÖ'ye sizce kim yardım ve yataklık etmiştir?”

Ayrıca 2010 Referandumundan sonra, birçok vakfın eğitim ile ilgili arsa tahsisi talepleri reddedilirken, FETÖ’nün tüm talepleri ise kabul edilmiştir. Yani, ne zamandan sonra FETÖ hızla büyümüş? 2010 Referandumundan sonra. Cemaate yakın vakıflara kamu arazileri peşkeş çekildikten sonra.

FETÖ ile mücadele sürecinin hızla sonuçlandırılması isteniyorsa yapılması gereken tek şey var, o da; önce para, imar ve sonra ihaleler takip edilsin. Cemaate verilen kamu arazileri 81 ilin tümünde var. Her ildeki en değerli kupon araziler cemaate peşkeş çekilmiş durumda.Kim tahsis ediyor bu arazileri? Maliye Bakanı. Dönemin Maliye Bakanları hakkında herhangi bir soruşturma var mı? Yok. Okulların bulunduğu bu arsalar maliyeye ait. Buralar aynı zamanda imarsız yerler. İmar uygulamalarını kim yapmış? Belediye Başkanları. Belediye Başkanları hakkında bir soruşturma var mı? Yok. Bu okulların yapımı konusunda teşvik kredisini veren kim? Milli Eğitim Bakanı. Millî Eğitim Bakanları hakkında bir soruşturma var mı? Yok. Kimin hakkında soruşturma var? O okulda odacı olarak çalışanın hakkında soruşturma var. İşte AKP’nin adaleti bu.

Buradan iktidara bir çağrım var;  FETÖ ile mücadele edilecekse önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Afrika'daki ve diğer ülkelerdeki cemaattin okul isimlerine baksınlar. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere baksınlar, istihbarata gerek yok."

Sorunun çözümü için tek bir adres var o da bağımsız yargı. Bağımsız yargıyı sağlayabilirsek FETÖnün siyasi ayağını kolaylıkla çözebiliriz, aksihalde ne yazıkki siyasi ayağa ulaşamayacağız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler