Güvenpark'a yürüyüşe 'polis' engeli!

Güvenpark'a yürüyüşe 'polis' engeli!

Ankara’da üniversite öğrencileri, 19 Mart eylemlerinin birinci yılında Konur Sokak’tan Yüksel Caddesi’ne yürüdü. Öğrencilerin Güvenpark’a yürüyüşüne polis engel olurken, yer yer arbede yaşandı. Ortak açıklamada "19 Mart’ı yaratan koşullar ortadan kalkmadı" denildi.

ANKARA'daki üniversite öğrencileri, 19 Mart eylemlerinin birinci yılında Konur Sokak’ta toplanarak Yüksel Caddesi’ne yürüdü.

Öğrenciler yürüyüş sırasında ellerinde "YÖK, polis, medya bu abluka dağıtılacak", "AKP’den hesabı gençlik soracak" ve 2Kayyumlar gidecek, biz kalacağız" yazılı dövizler taşıdı. Bunun yanı sıra öğrenciler yürüyüş boyunca "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Bu böyle gitmez, gençlik biat etmez" ve "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

Basın açıklamasından sonra Konur Sokak'tan, Meşrutiyet Caddesi'ne geçerek Güvenpark'a yürümek isteyen öğrencilere kolluk kuvvetleri engel oldu. Yer yer öğrenciler ve polis arasında gerginlik ve arbede yaşandı.

Güvenpark'a yürüyüşlerine izin verilmeyen öğrenciler yaşanan gerginliklerden sonra üçerli ve beşerli gruplar halinde Konur Sokak'tan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.