Hac kur'alarında tarih 15 Şubat

Hac kur'alarında tarih 15 Şubat

Hacı adaylarının merakla beklediği tarih belli oldu. Hacc'a gidecek adaylar, 15 Şubat Çarşamba günü çekilecek kur'ayla belirlenecek.

DİYANET TV’de ekranlara gelen "Haber Analiz" programına konuşan Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Remzi Bircan, Hacc'a ilişkin detayları açıkladı.

65 yaş ve üzeri vatandaşların bu sene hacca gidebileceklerini ifade eden Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan, Hac kura tarihini ilk kez "Haber Analiz" programında söyledi. 83 bin 430 kişilik kotadan salgın öncesi hak kazananların haklarının saklı olduğuna dikkat çeken Bircan, bu sene 40 bin kişilik bir kur'a çekileceğini ifade etti.

ÖNKAYIT SÜRESİ SONA ERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı, hac ibadeti için ilk defa kayıt yaptıracak veya kayıtlarını güncelleyecek adayların başvuru işlemleri için 31 Ocak tarihinin son gün olduğunu açıkladı.

HAC KUR'ALARI 15 ŞUBAT'TA ÇEKİLİYOR

Hac ibadetini yerine getirmek isteyen 83 bin 430 aday, 15 Şubat'ta katsayıya dayanan kura sistemiyle belirlenecek.

Bakanlıklar arası Hac ve Umre Kurulu’nun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın Başkanlığında toplandığını ifade eden Bircan, kura tarihinin 15 Şubat Çarşamba Günü sabah saatlerinde olacağının haberini ilk kez Diyanet TV’de ekranlara gelen "Haber Analiz" programında açıkladı. Bircan, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanımızın Başkanlığında Bakanlıklar arası Hac ve Umre kurulumuz toplandı. Yapmış olduğumuz hizmetlerin anlatıldığı toplantının ardından 15 Şubat 2023 tarihinin 2023 Haccı için kura tarihi olarak belirlendi. 15 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde Başkanlığımızda kuralarımızı çekeceğiz. Orada 2020’den bekleyenlerin üstü olan o kota 40 bin kişi için kura çekilecek. 15 Şubat’ta 40 bin kişilik bir kura çekeceğiz. Çünkü 2020 yılında pandemi sebebiyle kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımız vardı. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın gitmesine şu anda bir engel yok."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler