Hacdaki faciaya Suudi Prens mi neden oldu?

Hacdaki faciaya Suudi Prens mi neden oldu?

769 kişinin ezilerek öldüğü izdihamla ilgili şok iddia...

Savunma Bakanı da olan Prens Muhammed bin Salman (30) tahtın iki numaralı veliahtı.

Prens Muhammed’in koruma ordusuyla şeytan taşlanan alana girdiği, bu sırada kapılar kapatılınca izdiham çıktığı iddia edildi

Suudi Arabistan’ın Mekke kentinin 5 kilometre dışında yer alan Mina’da önceki gün meydana gelen ve en az 769 hacı adayının ölümüne, 887’sinin de yaralanmasına yol açan izdihamla ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Lübnan gazetesi El Diyar’a göre, Suudi Kral Salman’ın oğlu Prens Muhammed bin Salman, olay sabahı 350 korumayla şeytan taşlama alanına girdi.

SUUDİLER ÖRTBAS ETTİ
Salman için alana açılan yollardan biri kapatıldı. Binlerce hacı adayı bir başka yola yönlendirildi. İki yolun birleştiği noktada ise izdiham meydana geldi. Olayın ardından Prens’in konvoyu hemen olay yerinden uzaklaştı. Gazeteye göre, Suudi yetkililer olayın üzerini kapatmak için izdihamın gerekçesi olarak “Hacı adaylarının kurallara uymamasını” gösterdi.

‘SUUDİLER, ULUSLARARASI MAHKEMEDE YARGILANSIN’
Hacdaki faciaya en sert tepkiyi 131 vatandaşını kaybeden İran verdi. Tahran yönetimi, hac organizasyonunun İslam İşbirliği Teşkilatı’na verilmesini istedi. Ülkenin etkili din adamlarından Ayetullah Muhammed İmami Kaşani de “Suudiler uluslararası mahkemede yargılanmalı” dedi. İran, Kabe’de 107 kişinin öldüğü vinç faciasından sonra da benzer bir çağrıda bulunmuştu.

DÖRT TÜRK ÖLDÜ BEŞİ HALA KAYIP 
Hac’­da­ki iz­di­ham fa­ci­ası­nın ar­dın­dan kay­bol­du­ğu açık­la­nan 18 Türk va­tan­da­şın­dan 9’u­nun sağ ola­rak kur­tul­du­ğu tes­pit edil­di. Ha­ya­tı­nı kay­be­den Türk­le­rin sa­yı­sı­nın ise 4 ol­du­ğu açık­lan­dı.

Ölenlerin kim­lik­le­ri­nin ai­le­le­ri­ne ha­ber ve­ril­dik­ten son­ra ka­mu­oyu­na bil­di­ri­le­ce­ği açıklandı. Ölen­le­rin İz­mir, Si­vas, Sam­sun ve Yoz­ga­t’­tan git­ti­ği bil­gi­si ve­ril­di. Ka­yıp­lar ara­sın­da bu­lu­nan 5 Türk va­tan­da­şı­na ise hâ­lâ ula­şı­la­ma­dı. Di­ya­net İş­le­ri Baş­kan­lı­ğı ka­yıp Türk­le­rin bu­lun­ma­sı için böl­ge­de ara­ma ça­lış­ma­la­rı­nın sür­dü­ğü­nü ifa­de et­ti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler