Hafta sonu güneşe aldanmayın

Hafta sonu güneşe aldanmayın

Türkiye hafta sonunda güneşi görecek ama sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 derece altında olacak.

Bugün orta kesimlerde kar yağışı görülebilir. İstanbul'a salıdan itibaren yine yağmur geliyor.

SON YILLARIN EN SERİN MAYIS AYI

Türkiye son yılların en serin Mayıs ayını yaşıyor. Hafta sonu batıda parlayacak olan güneşe rağmen ortalamanın 5 derece altında sıcaklık bekleniyor. Ülkenin doğusu hafta sonu yağışlara rağmen en ılık bölgeler olacak.

Batıda düşen sıcaklıkların ardından yarın orta kesimler soğuyor, Sivas, Giresun ve Tokat arasındaki dağlar bugün kar yağma olasılığı bulunan kesim, ancak yurdun daha doğusunda sıcaklık yüksek. Sıcaklıklar 16 ila 23 derece arasında değişiyor.

HAFTA SONU GÜNEŞE ALDANMAYIN

Bugün İstanbul güneşli, 15 derece olacak. Pazar günü bulutlar biraz artsa da güneş yine görülecek. İstanbul'da salıdan itibaren yağmur var.

Bugün Ankara parçalı bulutlu 15 derece; pazardan sonra 20 dereceyi geçecek. İzmir bugün güneşli, 18 derece olacak. Pazardan itibaren İzmir'de sıcaklık artacak ama salıdan itibaren yağmurlar tekrar başlıyor. Adana yağmurlu ve 20 derece olacak.

Bölgelere göre hafta sonu beklenen hava durumu şöyle:

Marmara'da hafta sonu güneşin etkisiyle hissedilen sıcaklık artacak, rüzgar hafifleyecek. Pazar günü sadece Trakya'da hafif yağmur var.

İç Anadolu'da bugün Sivas, Niğde arası yağışlı ve soğuk. 6 dereceye inecek sıcaklık nedeniyle Sivas dağlarına kar yağabilir. Eskişehir, Konya arası güneşli ve 14 derece olacak.

Ege Bölgesi'nde hafta sonu güneş bolca parlayacak ama yine serin poyraz esecek. Sıcaklık kıyılarda 18-19 derece olacak.

Akdeniz'de bugün yağmur daha az kentte ve özellikle Adana, Kahramanmaraş çevresini etkileyecek.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu hafta sonunu yağışa rağmen en ılık geçirecek bölgeler olacak. Sıcaklık Diyarbakır'da 23, Elazığ'da 22, Van 17 derece.

Karadeniz'de Orta Karadeniz yarın soğuk olacak. Kastamonu, Samsun ve Ordu'ya kadar sıcaklık 9-10 dereceye inecek, Tokat, Giresun arasındaki dağlara kar yağabilir, Batı Karadeniz ise az bulutlu olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler