Hakan Fidan ve Nuh Yılmaz'la ilgili 'diploma' şüphesi!

Hakan Fidan ve Nuh Yılmaz'la ilgili 'diploma' şüphesi!

CHP'nin Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı emekli diplomat Namık Tan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz'la ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

SAHTE e-imza üreterek yüzlerce sahte üniversite diploması alındığı iddiaları Türkiye'nin gündemine oturdu. Skandalın siyaset dünyasında kapsadığı isimler merak konusu olurken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Nuh Yılmaz'ın yüksek öğrenimiyle ilgili de soru işaretleri olduğu iddiası ortaya atıldı.

İddiayı dile getiren ise CHP'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, CHP İstanbul Milletvekili emekli diplomat Namık Tan oldu.

Namık Tan, X hesabı üzerinden paylaştığı "SİSTEMİK ÇÖKÜŞ VE AKP" başlıklı yazısında sahte e-imza skandalına ilişkin şunları kaleme aldı:

"Yurttaşın devletine emanet ettiği bütün kişisel bilgileri elde edilmiş, kopyalanmış yasadışı işlerde kullanılmış. Öyle ki, basbayağı bir "paralel e-devlet" yapısı kurulduğu ortaya çıkıyor. Muhtemelen buzdağının yalnızca görünen kısmı olan e-imza skandalı, AKP’nin beslendiği kurumsal erozyonun ve devletin temel sütunlarının nasıl aşındırıldığının çarpıcı bir göstergesi AKP, devletin güven ilişkilerini zedeleyen ve kurumların onurunu aşındıran bu çürümenin yegâne temsilcisi. Bu skandal münferit bir suiistimal değil; cezasızlık kültürü ve kurumsal yozlaşmanın doğal ürünü. Kaybedilen, yalnızca haksız kazanılmış makamlar değil; yüzlerce liyakatli insanın hakkı, gençlerin umudu ve yurttaşın devlete olan güveni."

"VERİYORLAR FONA KURTLAR VADİSİ'Nİ"

Namık Tan, yazısının devamında da sözü Fidan ve Yılmaz'a getirerek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bütün bu tezgâh al gülüm, ver gülüm dönerken istihbarat teşkilatını elele idare eden dinamik (!) ikili o üstün meziyetlerini (!) bu defa hariciyenin yönetimine vakfetmiş durumda

İkisi de son derece alıngan: En ufak bir eleştiri veya soruyla karşılaşmayagörsünler hemen avazları çıktıkları kadar "İsrail!" diye bağırıyorlar ve veriyorlar fona Kurtlar Vadisi müziğini. Bir numaralı sorumlu ABD hakkında ise dut yemiş bülbüle dönüyorlar."

"ALLAH'IN BİLDİĞİ KULDAN SAKLANILMAMALI"

"Hakan Fidan ve Nuh Yılmaz ikilisinin alınganlık dışında bir ortak noktaları daha var" diyen Namık Tan, iki ismin yüksek öğrenim hayatına ilişkin şu iddiaları dile getirdi:

İkisinin yüksek öğrenim dereceleri hakkında ciddi soru işaretleri var. Birinin uzaktan eğitimle bitirdiğini iddia ettiği ABD üniversitesinin denkliği var mı belli değil

Diğerinin sosyoloji doktorasında hem yurtiçinde hem yurtdışında apaçık tutarsızlıklar var

Ne yapalım Allah'ın bildiği kuldan saklanmamalı, devlet ciddiyeti denilen şeyin de öyle kasılarak poz vermekle, kaşlarını çatmakla değil önce liyakatle ilgili olduğu akıldan hiç çıkmamalı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.