Hakkari'de askeri konvoya saldırı: 1 şehit

Hakkari'de askeri konvoya saldırı: 1 şehit

Hakkari'nin Yüksekova'da terör örgütü PKK mensuplarınca askeri konvoya düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu, çıkan çatışmada 1 polis yaralandı.

Şemdinli'den Yüksekova'ya gelen askeri konvoy ile eskortluk yapan polis aracına, ilçe girişinde saat 05:00 sıralarında PKK'lı teröristler ateş açtı. 

Askerlerin de anında karşılık vermesi üzerine teröristler kaçarken, açılan ilk ateş sırasında 1 astsubay şehit oldu, 1 polis yaralandı. 

Yaralı polis Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Güvenlik güçleri kaçan PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

"Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, saat 05.10'da Şemdinli'den Yüksekova'ya giden konvoya teröristlerce ateş açıldı.  

Konvoyun Yüksekova ilçe merkezinden geçişi sırasında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda bir asker ağır yaralandı.

Hastaneye kaldırılan yaralı asker tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu."              

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesine yer verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler