Hakkaride çatışma: 3 polis şehit

Hakkari'de çatışma: 3 polis şehit

Kırıkdağ köyü yakınlarında teröristlerin kurduğu pusu ile 3 özel harekat polisi şehit oldu.

Hakkari - Kırıkdağ köyü yakınlarında saat 20.00 sularında pusuya düşürülen özel harekat birimi polislerinden biri emniyet amiri olmak üzere 3 özel harekat polisi şehit oldu. Çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre Hakkari Özel Harekat Şube Müdürü Yalçın Dizdaroğlu ile birlikte 2 özel harekat polisi şehit oldu. Çatışmada 3 teröristin de etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Bölgeye çok sayıda kobra tipi helikopterler ve güvenlik gücü sevk edildi. Bölgede operasyonlar devam ediyor.

 

ŞEHİT POLİSLERİN İSİMLERİ
 
Çatışmada şehit olan özel harekat polislerinin kimlikleri belirlendi. Şehit polislerin 44 yaşındaki Emniyet Amiri Yalçın Dizdaroğlu (Giresun) ile polis memurları Okan Koç (Kars) ve Ertuğrul Polat (Gaziantep) olduğu öğrenildi.

Polisler gazetecilere saldırdı

Hastaneye kaldırılan yaralı polislerin arkadaşları ise haber takibi yapan gazetecilere saldırdı. Saldırı sonrası bazı gazetecilerin makinaları kırılırken, polis havaya ateş açarak gazetecileri hastane bahçesinden çıkardı.
 
TUNCELİ'DE POLİS NOKTASINA SALDIRI
 
Öte yandan Tunceli’yi terörist saldırılardan korumak için kentin hakim tepelerine kurulan ve Özel Harekat Timlerinin görev yaptığı noktalarından K-2 adı verilen bölgeye, PKK’lılar bugün saat 17.40’da uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıya polisler anında karşılık verince, yaklaşık 10 dakika süren bir çatışma oldu. Saldırıda polis noktasının duvarlarına mermi isabet ederken, bir iş makinesi de zarar gördü.
 
Ölen ve yaralananın olmadığı saldırının ardından PKK’lılar yoğun ateş altında kalınca, Sütlüce ile Suvat Köyü kırsalındaki ormanlık alana kaçtı. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için bölgeye kent merkezinden çok sayıda Polis Özel Harekat Timleri sevkedildi.
 
VAN'DA ASKERİ ARACA SALDIRI
 
Van'da bir askeri konvoya seyir halindeyken taşlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 asker hafif yaralanırken, taşlı saldırının olduğu bölgeye çok sayıda polis sevkedildi.
 
Van'dan Hakkari yönüne gitmekte olan 10 araçlık askeri konvoya, Van'a 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kurubaş Köyü yakınlarında saat 20.00 sıralarında bir düğünde bulunanlar tarafından taşlı saldırı yapıldı. Saldırıda konvoyun güvenliğini sağlayan araçta bulunan 3 asker hafif şekilde yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan ambulansta tedavi edilirken, çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Yaralıların tedavisinin ardından konvoy yoluna devam ederken, polis taşlı saldırıyı yapan şüphelileri arıyor.
 
BİTLİS'TE ÇATIŞMA: 3 ŞEHİT, 4 YARALI 
 
Bitlis merkeze bağlı Ortakapı Köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılarla arasında çıkan çatışmada 3 korucu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. 
 
Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Ortakapı Köyü kırsalında operasyon yapan askerler, akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ile karşılaştı. Askerler ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, korucu şehit oldu, 1 asker ile 3 korucu yaralandı. Yaralı asker ve korucular Bitlis Devlet Hastanesinde tedavi altına alırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bitlis'ten de bölgeye çok sayıda takviye birlik gönderildiği belirtildi.
 
Bitlis-Diyarbakır Karayolu üzerinde bulunan ve Bitlis'e 30 kilometre uzaklıktaki Ortakapı köyü kırsalında güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışma ile ilgili Bitlis Valiliği açıklama yaptı.
 
Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, akşam saat 18.30 sıralarında Ortakapı köyü kırsalında konuşlu olan askeri birliğe PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendiği belirtildi. Çıkan çatışmalarda İzettin Bal, Mehmet Reşit Aysal ve Mehmetcan Yeşildağ adlı köy korucuları şehit olurken, Er Ali Güneşçi ile köy korucuları Hilmi Özgen, Vahdettin ve Ücret Kırmızızambak da yaralandı.
 
Yaralı asker ve köy korucuları Bitlis Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler