Hakkari'de iki asker çığ altında kalarak şehit oldu

Hakkari'de iki asker çığ altında kalarak şehit oldu

Hakkâri'de bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu iki asker çığ altında kalarak şehit oldu.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde kar nedeniyle kapalı yolu açma çalışmaları esnasında iki asker çığ altında kaldı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Hakkâri Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu iki personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

İZMİR / TORBALI'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
İzmir - Torbalılı 30 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent, Şemdinli‘de çığ düşmesi nedeniyle şehit oldu. Şehit olan askerin Ayrancılar Mahallesi’nde yaşayan babası Mevlüt Özbent’e acı haber gece saatlerinde ilçe yöneticileri tarafından verildi. Şehidin Torbalı Ayrancılar’daki evine Türk bayrağı asıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde çığ düşmesi sonucu Torbalılı hemşehrimiz Uzman Çavuş Mehmet Onur Özbent’in şehit olduğunu öğrendim. Şehidimize Allah’tan rahmet, kayıp askerimizin de bir an önce bulunmasını diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

mehmet-ozbek-sehit-resim-012.jpg
Hakkari'nin Şemdinli bölgesinde çığ düşmesi sonucu şehit olan kahraman mehmetçiğimiz Uzman Çavuş Mehmet Özbent.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler