Hakkari’den acı haber! Bir asker şehit oldu

Hakkari’den acı haber! Bir asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Hakkari bölgesinde bir askeri aracın kaza yapması sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı duyuruldu.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, Hakkari bölgesinde 5 Haziran'da bir askeri aracın kaza yapması sonucu bir askerin şehit olduğu, bir askerin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, “Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz.” ifadesine yer verildi.

ŞEHİT PİYADE UZMAN ONBAŞI FATİH ÖZ (24) TÖRENLE UĞURLANDI
Şehit  Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz (24), Hakkari’de düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Irak’ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yuvalanan PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 27 Mayıs’ta başlatılan ‘Pençe Harekâtı’na katılan Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz’ün içerisinde bulunduğu askeri araç, Hakurk bölgesindeki Demir Tepe üs bölgesinden Ünal Tepe üs bölgesine intikali sırasında virajı alamayarak devrildi. Kazada araçta bulunan Piyade Uzman Onbaşı Öz şehit olurken, bir asker de yaralandı.

sehit-ankara-sincan-resim-06.jpg

Şehit Öz için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda bu sabah tören düzenlendi. Törene Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Hamdi Ünal Akmeşe, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Neşe Kıyar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, askerler ve polisler katıldı.

Şehit Uzman Onbaşı’nın cenazesinin tören alanına getirilmesiyle birlikte, bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şehit Öz’ün özgeçmişi okundu. Duaların edinmesinden sonra Şehit Piyade Uzman Onbaşı Fatih Öz’ün cenazesi, silah arkadaşlarının omuzlarında, tekbirler eşliğinde helikoptere konuldu. Şehit Öz’ün cenazesi, helikopterle Yüksekova Selahattin Eyyubi Havalimanı’na, oradan da uçakta memleketi Ankara’nın Sincan ilçesine uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler