Halk otobüslerinde kartlı uygulama

Halk otobüslerinde kartlı uygulama

Günler öncesinden yapılan duyurularla şehiriçi ulaşımında hizmet veren halk otobüslerinde seyahat edenler bundan böyle kartlı bilet kullanacaklar.

Çankırı'da şehiriçi ulaşımda hizmet veren halk otobüsleri, bugünden itibaren "kartlı" uygulamaya geçiyor. Halk otobüslerinde bundan böyle nakit para uygulaması yapılmayacak.

Konuyla ilgili olarak firma yetkilisi Mehmet Özcan "Uygulama bugün başladı. Ancak bugün ve pazar günü kartı olmayan yolculardan nakit ücret alımı olabilir. Fakat pazartesi gününden itibaren nakit para alımı kesinlikle yapılmayacak." dedi.

Özcan, şehiriçi ulaşımında kartlı uygulamaya geçiş nedeni olarak da "Başta Ankara, İstanbul, Bursa ve diğer şehirlerimizde yapılan uygulamanın Çankırı'da da uygulanması gerektiğini düşündük. Teknoloji ile birlikte insanımızın kullanım alışkanlıkları da değişiyor. Çankırı insanı da yeni uygulamaların gerisinde kalmamalı. Bu düşünce ile yaklaşık 200 bin tl'yi bulan bir maliyetle otobüslerimizi bu teknoloji ile donattık." dedi.

Yeni uygulama ile birlikte günler öncesinden başlayan kart satışlarına özellikle üniversite öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği ve bugüne kadar bin dolayında öğrenci kartının satışının gerçekleştiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler