Hamile çocuk skandalında son dakika gelişmesi

Hamile çocuk skandalında son dakika gelişmesi

İstanbul Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılında 5 ayda yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasının ardından savcılıktan son dakika açıklaması yaptı.

Küçükçekmece’deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 2017 yılında 5 ayda yaşları 18’in altında 39’u Suriyeli 115 çocuğun hamile olduğunun saptanmasına ve durumun polise bildirilmemesi iddialarına ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“17 Ocak 2018 tarihinde çeşitli basın ve yayın organlarında çıkan Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde 01 Ocak 2017 – 24 Mayıs 2017 tarihleri arasında çocuk yaşta gebelik ve doğum vakalarının ilgili makamlara bildirilmediğine yönelik haberlere ilişkin, adli süreçle ilgili aşağıdaki hususların belirtilmesine gerek duyulmuştur. Söz konusu olayın cumhuriyet başsavcılığımıza 3 Ekim 2017 tarihinde intikal etmesi üzerine derhal soruşturmaya başlanılmıştır.

Olaya ilişkin TCK Madde 279 Kapsamındaki ‘Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi’ eyleminden dolayı hastanede görevli iki personel hakkında soruşturma yürütülmektedir.

Ayrıca çocuk yaşta gebelik ve doğum vakaları iddialarına ilişkin TCK Madde 103. uyarınca ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçu kapsamında ayrı bir soruşturma yürütülmektedir. Çocuğun cinsel istismarı suçunu işleyenlerin tespitine yönelik olarak yapılan çalışmalar çerçevesinde mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır. Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme suç gerek ise çocuğun cinsel istismarı suçlarıyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bu soruşturmalarla ilgili bir cumhuriyet başsavcı vekili ve iki cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir.”

CHP’Lİ VEKİL ALİ ŞEKER SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker,  skandala ilişkin Bakırköy Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulundu.

Konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine de taşıyan Ali Şeker bugün Bakırköy Adliyesi çıkışında yaptığı açıklamada, “Kamuoyuna yansıyan söz konusu bu hadiseyi vicdanı olan kimsenin kabul etmesi mümkün değil. Ve vicdanı olan birileri de zaten 115 çocuğun hamile olduğu ortada olmasına rağmen adli mercilere bildirilmemesini kayıt altına alarak şikâyette bulunmuş, sonrasında savcılığın soruşturma talebi Valilikçe uygun görülmemiştir. Bu basitçe üstü kapatılabilecek bir olay değildir. Her ne kadar bazıları unutsa da Türkiye Cumhuriyeti hala çağdaş ve sosyal bir hukuk devletidir. Bugün Bakırköy Adliyesine gelerek olayı bilmesine rağmen işlem yapmayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.

CHP'li Şeker, “Ülkemizde çocuğa karşı cinsel istismar şiddet ve kadın cinayetleri vakaları sürekli artarken, toplumsal bir sorun olarak engellenemezken yine sadece 2017 yılında 387 çocuğa cinsel istismar tespit edilmiş iken (sadece adli mercilere iletilendir) Valiliğin görevini ihmal eden memurlar hakkında işlem yapılmasına izin vermemesi büyük bir skandal. Bu suçların siyasi zihniyet nedeniyle önlenmesinde etkin davranılmadığı ve görevlerin ihmal edildiği, görevlerin kötüye kullanıldığı ve izin verme hususunda görev gereğinin yerine getirilmediğini açıkça ortaya koymaktadır. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler