Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem!

AFAD'ın aktardığına göre Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

ACİL ve Afet Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Saat 20:04'te meydana gelen depremin derinliği ise 7.7 km olarak ölçüldü.

Habertürk, deprem sırasında çok sayıda binanın yıkıldığını bildirdi.

Öte yandan AFAD, saat 20:07'de merkez üssü Hatay'ın Samandağ ilçesi olan 5,8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı.

HATAY VALİSİ: BAZI İHBARLAR ALDIK

Ağır hasarlı binaların yıkıldığı yönünde ihbarlar alınırken, devriye görevinde bulunan ekipler, vatandaşları binaların çevresinden uzaklaşmaları konusunda sürekli uyarılarda bulundu. Bazı bölgelerden ambulans sesleri duyulurken, vatandaşların tedirgin olduğu gözlendi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor" dedi.

AFAD’DAN DENİZ UYARISI

Depremlerin ardından AFAD’dan uyarılar yapıldı. AFAD’ın Twitter hesabındaki paylaşımda ‘Önemli’ notuyla "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Doğru bilgi için resmî kaynakları takip edin" denildi.

AFAD’dan yapılan yeni paylaşımda ise şöyle denildi:

"Hatay'da meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüklerindeki depremler sonrasında, ilgili ekiplerimiz teyakkuz halinde olup gelen ihbarlara hızla müdahale edilmektedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Vatandaşlarımızın, deniz seviyesinde 50 cm'e kadar yükselme riskine karşı tedbir amacıyla sahil şeridinden uzak durmaları önem arz etmektedir."

TSUNAMİ UYARISI

Avrupa Sismik Merkezi, Hatay'da meydana gelen son depremden sonra Tsunami tehlikesi olduğundan, sahil bölgesinin acilen boşaltılması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

LÜTFÜ SAVAŞ: ENKAZ ALTINDA KALANLAR VAR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Bazı binalar yıkıldı, enkaz altında kalanlar var" açıklamasında bulundu.

AHMET ERCAN: DEPREMİN SÜRESİ 16 SANİYEDİR

Prof. Dr. Ahmet Ercan, yaşanan deprem sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; "Samandağ M6,4'lük depremin süresi 16 saniyedir. Çıkardığı gerginlik (enerji) M7,9'luk depremin 176'da biridir. Kabaca 7 ton TNT bombası gücündedir. Kırık boyu 30-40 km'dır. Kırık Hatay'dan Suriye'ye uzamıştır. Toplam kırık boyu 440 km'ye ulaştı." dedi.

"HERKES KONTAİNER EVLER İLE ARABALARINDA, ÇADIRLARDA YATSIN"

Prof. Dr. Ahmet Ercan bu paylaşımının ardından bir paylaşım daha yaparak; "Hatay'daki M6,4 ile M5,8'lık depremlerin her ikisi de Ölü Deniz kırığı üzerinde oluştu. Doğu Anadolu ile Ölü Deniz kırıkları kudurdu. Herkes kontainer evler ile arabalarında, çadırlarda yatsın. Bu tür artçı depremler ne yazık ki olmayı sürdürecek." dedi.

İşte o paylaşım:

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler