Hatay'da freni patlayan kamyon dehşet saçtı! 12 ölü, 3'ü ağır 31 yaralı

Hatay'da freni patlayan kamyon dehşet saçtı! 12 ölü, 3'ü ağır 31 yaralı

Hatay'ın Belen ilçesinde, sürücüsünün kontrolünden çıkan kamyon asker uğurlayan kalabalığın arasına daldı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 31 kişi yaralandı.

ELİM kaza, saat 19:00 sıralarında Belen ilçesi Topboğazı mevkisinde meydana geldi. İddiaya göre, sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 34 DF 6798 plakalı hafriyat kamyonu, Belen istikametinden Antakya yönüne doğru ilerlerken 16 ADD 920 plakalı TIR ile çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan hafriyat kamyonu, karşı şeride geçerek yol kenarında asker uğurlamak için bekleyen 9 otomobil ve 2 minibüse çarptı. Bölgeye park edilen araçları biçen kamyon alev topuna dönerken, park halindeki araçlardan bazıları da yandı.

İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma, polis, itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar sağlık ekiplerince hastanelere kaldırılırken, alev alan hafriyat kamyonu ve diğer araçlardaki yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü.

12 CAN KAYBI, 31 YARALI

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Antakya'nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında, 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 31 kişinin yaralandığını bildirdi.

Koca, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Antakya'nın Topboğazlı mevkiinde yaşanan zincirleme trafik kazasında bir kamyonla otobüste yangın meydana gelmiş, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3'ü ağır olmak üzere 31 vatandaşımız yaralanmıştır. Olay yerine 22 ambulans ve 3 UMKE Ekibi görevlendirilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralıların sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için elimizden geleni yapacağız. Her birine geçmiş olsun diyorum.”

"YANARAK CAN VERDİLER"

Görgü tanığı Ali Sarraç, gazetecilere, çarpışan araçlardan birinin sağ tarafa yattığını, diğerinin asker uğurlama töreni için bekleyen araçlara çarpması sonucu yangın çıktığını söyledi. Sarraç, kazada ölenlerin bazılarının yanarak hayatını kaybettiğini öne sürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler