Hayrettin Çelikten: Seçilmiş hükümetin yanında olmaya devam edeceğiz

Hayrettin Çelikten: Seçilmiş hükümetin yanında olmaya devam edeceğiz

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, “Demokrasimize yapılan saldırıların hep karşısında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz” dedi.

"Her türlü darbe girişimine, terörist saldiriya ve provokasyona karşi devletimizin, milletimizin yanindayiz."” diyen Çelikten, "“Hukukun üstünlüğünü temel alan demokratik hukuk devletini var gücümüzle savunmaya, ayakta tutmaya devam edeceğiz."” ifadelerini kullandı.

Halkın iradesi dışındaki tüm iradelerin karşısında olduklarını vurgulayan Çelikten, “"Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası olarak darbeyi asla kabul etmeyeceğiz ve seçilmiş hükümetin yanında olmaya devam edeceğiz."” dedi.

Çankırı insanının ve tüm Türk toplumunun darbeye karşı duruşunun takdirle karşılandığını ifade eden Çelikten, "“Darbeye karşı miletimizin kararlı duruşu hepimiz tarafından takdirle karşılanıp, bu milletin demokrasi için gerektiğinde sokağa inmekten çekinmediğini göstermiştir. Bu duruş, bu ülkede artık darbelerin sonuna gelindiğini bir kez daha göstermiştir."” diye konuştu.

Bu girişimi hiçbir zaman Türk halkının kabul etmeyeceğini söyleyen Çelikten, “"Milletimizin iradesine ve demokrasimize vurulmuş bu hançeri kabul etmiyoruz. Halkın iradesiyle seçilmiş meşru hükümete karşı girişilen bu kanunsuz kalkışmanın karşısındayız. Kim bu ülkeyi bölmek istiyorsa, kim bu ülkeye ihanet ediyorsa ve hain oyunların içindeyse Allah hepsinin belasını,cezasını versin. Son söz olarak şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifarlar diliyorum.”" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler