"Hedef; FETÖ'yle çektirdikleri fotoğrafları sildirtmek"

"Hedef; FETÖ'yle çektirdikleri fotoğrafları sildirtmek"

Siber Haklar Uzmanı Yaman Akdeniz, “AKP'lilerin Fethullah Gülen ile olan fotoğrafları silinecek. Ankara ve İstanbul Belediye yolsuzlukları yok edilecek. Yolsuzluk dosyaları unutturulacak” dedi.

Sosyal medya düzenlemesine ilişkin kanun teklifini değerlendiren Siber Haklar Uzmanı Yaman Akdeniz, “AKP'lilerin Fethullah Gülen ile olan fotoğrafları silinecek. Ankara ve İstanbul Belediye yolsuzlukları yok edilecek. Yolsuzluk dosyaları unutturulacak” dedi.

Siber Haklar Uzmanı Yaman Akdeniz, AKP ve MHP imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan kanun teklifini ANKA’ya değerlendirdi. Akdeniz, “Etkilerinin tam bilmiyoruz ama benzerini yaşadık. Rus Büyükelçisi öldürüldüğünde 36 saat boyunca Twitter, YouTube, Whatsapp, Facebook’u oldukça yavaşlatmışlardı. Bunun sonucunda mesela bir mesajı beş saat sonra muhatabına ulaşmıştı” dedi.

Akdeniz, tasarının yasalaşması halinde muhalefetin yanı sıra hükümetin de etkileneceğini söyledi: “Bundan herkes kaybedecek. Herkes etkilenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da İletişim Başkanı Fahrettin Altun da MHP Genel Başkanı Bahçeli de."

"FETHULLAH GÜLEN İLE OLAN FOTOĞRAFLAR SİLİNECEK"
İçerik kaldırma düzenlemesine ilişkin Akdeniz, “Bugüne kadar sadece Sulh Ceza Hakimliklerinin erişim engeli kararı verebildiğini ancak bu düzenleme ile içerik çıkartma ve silmenin de mümkün olacağını belirten Akdeniz, “AKP'lilerin Fethullah Gülen ile olan fotoğrafları silinecek. Ankara ve İstanbul Belediye yolsuzlukları yok edilecek. Yolsuzluk dosyaları unutturulacak” dedi.

Akdeniz, internetteki kısıtlamaları aşmak için kullanılan farklı servis sağlayıcı (VPN) servislerinin Türkiye’de hala hazırda engellendiğini belirtirken yurt dışından internet hattı satın almanın bu engeli aşmada kullanılabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler