Her yerde şampiyon Galatasaray

Her yerde şampiyon Galatasaray

Süper Lig'in şampiyonu Galatasaray, Türkiye Kupası'nı da müzesine götürdü!

Finalde Bursaspor'la karşılaşan Cim Bom, müthiş maçı 3-2 kazandı, Burak Yılmaz yaptığı hat-trick'le yıldızlaştı.

Maça fırtına gibi giren Bursaspor, 5. dakikada üst üste iki pozisyonda gole çok yaklaştı. Sağ taraftan ceza alanına giren Volkan Şen'in altıpasa doğru gönderdiği topa hareketlenen Fernandao, meşin yuvarlağa bekletmeden vurdu. Yan direkten oyun alanına geri dönen top, altıpas üzerindeki Josue'nin önünde kaldı. Josue'nin topa yerden vuruşunda, kaleci Sinan Bolat çizgi üzerinden topu çıkardı.

İlk yarıda rakibine oranla daha atak oynayan Bursaspor aradığı golü penaltıdan buldu. 25. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Volkan Şen, Telles'le ikili mücadelesinde yerde kalınca Bülent Yıldırım, penaltı noktasını işaret etti. Penaltıyı kullanan Fernandao da Sinan Bolat'ı ters köşeye yatırarak Bursaspor'u 1-0 öne geçirdi.

40. dakikada Galatasaray, Burak'la skora dengeyi getirdi. Sol taraftan kazandığı köşe vuruşunu paslaşarak kullanan sarı-kırmızılılarda, Sneijder ceza alanına ortasını yaptı. Arka direkte bomboş pozisyondaki Burak topa ayak koydu. Yan direğe de çarpan meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1 

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 tamamlandı.

İkinci yarıya hızlı başlayan ise Galatasaray oldu. 48. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Burak Yılmaz, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Ancak pes etmeyen Bursaspor 58'de Volkan Şen'le yeniden beraberliği yakaladı. Bu golden 2 dakika sonra sahneye yine Burak Yılmaz çıktı. Selçuk İnan'ın harika pasını düzgün bir vuruşla gole çeviren Burak, hat-trick yaparak Galatasaray'ı 3-2 öne geçirdi.

Bu gole hemen cevap vermek isteyen Bursaspor'da Fernandao'nun kafa vuruşu üst direkten döndü. 

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Galatasaray, Bursaspor'u 3-2 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nın şampiyonu oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler