Hindistan'da katliam gibi kaza: 288 ölü

Hindistan'da katliam gibi kaza: 288 ölü

Hindistan'ın Blasore kentinde raydan çıkan trende bulunan yolcular 288 kişi hayatını kaybetti. Katliam gibi kazada bine yakın yaralı var

HİNDİSTAN'da meydana gelen tren kazasında ilk belirlemelere göre en az 288 kişi öldü, 850'den fazla kişi yaralandı.

Hindustan Times’ın haberine göre, eyaletin Balasore bölgesinde Coromandel Express’e ait yolcu treni ile yük treni çarpıştı.

Bahanaga Bazar Tren İstasyonu yakınlarında, yerel saatle 19.20'de meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 50 kişi hayatını kaybetti, 300'den fazla kişi yaralandı. Birçok kişinin hala mahsur kaldığı belirtildi.

Başbakan Narendra Modi bölgede kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirirken, "Mümkün olan tüm yardım sağlanıyor" dedi.

Yetkililer, çok sayıda yaralının hastanelere sevk edildiğini söylerken, "Kharagpur ve diğer yakın istasyonlardan demiryolu kurtarma ekipleri bölgeye ulaştı. Yardım ve kurtarma çalışmaları devam ediyor" dendi.

Yetkililer, yaralıların 179'unun hastaneye kaldırıldığını, trende sıkışan 600'den fazla yolcunun çıkarılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Shalimar Tren İstasyonu'ndan kalkan trenin Chennai Central Tren İstasyonu'na doğru seyir halinde olduğu kaydedildi.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde yağmacıların kısa süre içinde kaza yerine gittiği ve enkazları yağmaladığı görülüyor.

HÜKÜMETTEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyada paylaştığı mesajda "Hindistan'ın Orissa eyaletinde meydana gelen ve hepimizi derinden üzen elim tren kazası nedeniyle Hindistan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye her türlü yardım için hazır ve nazırdır." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler