HÜDAPAR istedi Erdoğan Hizbullahçı'yı serbest bıraktı!

HÜDAPAR istedi Erdoğan Hizbullahçı'yı serbest bıraktı!

Resmi Gazetede yayımlanan kararla çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlünün cezasını kaldırdı. Cezası kaldırılan isimlerden biri Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan, Mehmet Emin Alpsoy oldu.

ÇEŞİTLİ suçlardan cezaevinde bulunan 4 hükümlünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kararla, 28 Şubat Davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Korgeneral Çetin Saner ile Hizbullah Davası kapsamında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Mehmet Emin Alpsoy'un cezaları "kocama hali" nedeniyle kaldırıldı.

Kararla ayrıca, kasten öldürme suçundan cezaevinde bulunan Nihat İliman ile uyuşturucu ticareti nedeniyle cezavinde bulunan Sedat Çelik'in cezaları da sakatlık hali nedeniyle kaldırdı.

MEHMET EMİN ALPSOY KİMDİR?

Terör örgütü Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan suçlu Mehmet Emin Alpsoy'dur. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yargılanmıştır. HÜDA-Par sağlık sorunları gereğince Mehmet Emin Alpsoy'un beraatini istiyorlardı. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Mehmet Emin Alpsoy ve 3 sanık daha serbest kaldı.

İlerleyen yaşının olması nedeniyle serbest bırakılan Alpsoy cezaevinde olduğu sürece sık sık hastaneye tedavi için kaldırılıyordu. Aynı suçlardan dolayı oğlu Şehmus Alpsoy da cezaevinde kalmakta.

MEHMET EMİN ALPSOY'UN SUÇU NEYDİ?

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy'un suçu "Anayasal düzeni zorla bozmaya kalkışmak" şeklinde.

Alpsoy; 2000 yılında Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde faili meçhul cinayetler nedeniyle idam cezasıyla yargılanan Hizbullahçılar arasında yer almaktaydı. Ankara'da yaşayan Mehmet Emin Alpsoy örgütün askeri kanat sorumlusu olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet cezası aldı.

Mehmet Emin Alpsoy, 1990-1996 arasında Hizbullah örgütü üyesi olduğunu mahkemede kabul etse de eylemlere katılmadığını söyledi. Hacettepe Üniversitesi’nde doktor olan oğlu Aburrahman Alpsoy’u da 'prestij için' örgüte üye yaptığını anlattı. Aburrahman Alpsoy ise verdiği ifadede "Böylesine ilkel ve vahşi bir örgüt üyesi olarak yargılanmaktan dolayı utanıyorum" demişti.

Diğer oğlu Şeyhmuz Alpsoy’un Hizbullah’ın öldürdüğü isimlerin cesetlerini taşıyan kamyonu kullandığı iddiası üzerine, emniyette kendisi gibi eşine de işkence yapılacağının söylenmesi üzerine bu ifadeyi verdiğini söylemişti.

Mehmet Emin Alpsoy'un kardeşi, oğullarının amcası Hasan Alpsoy’un Ankara’daki evindeki bodrumdan kamyonla taşınan cesetler çıktı. Hasan Alpsoy mahkemede verdiği ifadede cesetlerden haberi olmadığını belirterek "Ailemle Van’a giderken evimin anahtarını kardeşim Mehmet Emin Alpsoy’a vermiştim. Bodrumda ceset olduğunu anlasaydım, polise haber verirdim ya da kiracı olduğum evi değiştirirdim" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler