“Hukuk devletinde böyle suç olmaz!”

“Hukuk devletinde böyle suç olmaz!”

Cumhurbaşkanına hakaretin iptalini isteyen hakim gerekçesini açıkladı.

Cumhurbaşkanına hakaret’ suçunun kaldırılması için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvuru yapan Hakim Mustafa Bağarkası, gerekçeli kararı açıkladı.

Bağarkası, “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçunun, Anayasa'nın, “Kanun Önünde Eşitlik” ilkesini düzenleyen 10. maddesi ile “Hukuk Devleti” ilkesini düzenleyen 2.maddesine aykırı olduğunu vurguladı.

Kararda şöyle denildi: “Kamu görevi yürüten Cumhurbaşkanı’na yönelik hakaret suçları bakımından farklı yasal düzenlemenin bulunması, Anayasa’nın 10. maddesinde yazılı eşitlik ilkesinin ihlali niteliğinde örülmüştür. Cumhurbaşkanı’nın anayasa gereğince tarafsızlık yemini etmesi, bazı anayasal görevleri üstlenmesi ve devletin başı olarak Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmesinin, onun siyasi bir aktör olması gerçeğini değiştirmeyecektir.”

4’ER YIL HAPİS İSTENMİŞTİ
İstanbul Üniversitesi öğrencileri NurayUçar ileÖzgür Yılmaz hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ten 4’er yıl hapis istemiyle dava açılmış, İstanbul 43’üncü Asliye CezaMahkemesi de dosyayı Anayasa Mahkemesi’ne iletmeye karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler