Hüseyin Çapkın tutuklandı

Hüseyin Çapkın tutuklandı

FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul Emniyet eski Müdürü Hüseyin Çapkın tutuklandı.

FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve beraberindeki Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye müfettişleri Yılmaz Tunç ve Gürkan Polat sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık sorgusunun ardından ‘tutuklama talebiyle’ mahkemeye sevkedilen Çapkın ve beraberindekiler tutuklandı.

EMNİYETİN KRİTİK BİRİMLERİNE YAPILAN ATAMALAR SORULDU
Sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen Çapkın ve beraberindekiler, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın tarafından sorgulandı. Savcılık 4 kişiyi de “Örgüt üyeliği” suçundan tutuklamaya sevk etti. İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği’nde hakim karşısına çıkan Hüseyin Çapkın, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye müfettişleri Yılmaz Kurt ve Gürkan Polat “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı. Hüseyin Çapkın’a, kendi döneminde İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki İstihbarat, Organize ve Terör şubeleri gibi kritik birimlere yapılan atamaların sorulduğu, Çapkın’ın da atamaların kendisinin değil, İçişleri Bakanlığı’nın onayı ile yapıldığını söylediği öğrenildi.

SİLİVRİ CEZAEVİ’NDE
FETÖ/ PDY soruşturması kapsamında “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanan İstanbul Emniyet eski Müdürü Hüseyin Çapkın Silivri Cezaevi’ne konuldu. Sivil polis araçlarıyla getirilen Çapkın saat 22.00 sırlarında Silivri Cezaevi’ne giriş yaptı. Çapkın’la birlikte tutuklanan Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye müfettişleri Yılmaz Kurt ve Gürkan Polat da Silivri Cezaevi’ne getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler