Hüseyin Filiz, Sumitomo personelinin 'düşük maaş' sorununa noktayı koydu

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı iş insanı Hüseyin Filiz, kendisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Çankırı’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Yakınkent Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz, Çankırı’ya büyük uğraşlar sonucu kazandırdığı Sumitomo Rubber AKO lastik fabrikasında yaşanan düşük maaş krizine noktayı koydu.

Filiz, kendisinin seçim çalışmalarına destek vermek için Çankırı’ya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Yakınkent Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Sumitomo Rubber AKO ziyareti sırasında fabrika personeliyle iftar sofrasında bir araya gelen Bakan Kacır ve Belediye Başkan adayı Filiz, CEO Mr. Toshihiko Komatsu ve Türk yatırımcı Abdulkadir Özcan’la işçilerin zam talebini görüştü.

BAKAN KACIR: BİR AN EVVEL EL SIKIŞMALISINIZ

Görüşme sırasında Japon CEO Komatsu’ya dönerek, "İmkanlarınızın ne ölçüde olduğunu bilmiyorum ama çalışanlarımızın yüzünün gülmesini istiyorum. Sizden istirhamım bir an evvel el sıkışma noktasına gelmeniz" ifadelerini kullanan Bakan Kacır, "Biz yatırımcıların kıymetini biliriz ama emekçilerimizin kıymetini de biliriz" dedi.

"İKİ GÜNDE BİR ARAYIP DURUMU SORACAĞIM"

Bakan Kacır konuşmasını, "Kardeşlerim için iki günde bir arayıp durumu soracağım" diyerek bitirdi. CEO Komatsu ise "Biz zaten elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra sizin için de bir şeyler deneyeceğiz" ifadelerini kullandı.

FİLİZ’DEN AYNI GÜNDE İKİ ÜST DÜZEY GÖRÜŞME

Fabrika personelinin yanı başında geçen görüşmede konuşan AK Parti Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz ise, "Çankırı insanının cebine fazla para girmesi bizi de mutlu eder" dedi.

Filiz, geçtiğimiz günlerde fabrikaya yaptığı ziyarette işçilere söz vererek üst düzey yetkililerle görüşeceğini söylemişti. Türk ve Japon üst düzey yetkililerle aynı günde iki defa bir araya gelen Filiz, fabrika çalışanlarının zam talebine olan hassasiyetini gösterdi.

ÇANKIRI İŞSİZLİĞİN EN DÜŞÜK OLDUĞU İL OLDU

Öte yandan, Yakınkent Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ve yaklaşık 3 bin kişiyi istihdam eden Sumitomo Rubber AKO ile birlikte Çankırı’da işsizlik sona erdi.

TÜİK, geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki 2023 yılına ait işsizlik verilerini açıkladı. Çankırı, Kastamonu, Sinop illerinin içerisinde yer aldığı TR82 bölgesi, işsizliğin en düşük olduğu bölge olarak kayıtlara geçti.

FİLİZ, YAŞANAN GELİŞMEYİ SOSYAL MEDYADAN DA DUYURDU

AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı iş insanı Hüseyin Filiz, Sumitomo'da yaşanan gelişmeyi X hesabından da takipçileriyle paylaştı. Filiz paylaşımında şunları söyledi:

"Lastik fabrikasında çalışan kardeşlerimizin ‘düşük maaş’ sorununa noktayı koyuyoruz.

Seçim çalışmalarımıza destek vermek için şehrimize gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır ile birlikte Japon CEO Toshihiko Komatsu ve Türk yatırımcı Abdulkadir Özcan’la görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Bakanımız, "İki günde bir arayıp durumu soracağım." diyerek emekçi kardeşlerimizin sesi oldu.

Henüz göreve gelmeden vaatlerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

İşte o paylaşım:

filiz-sumitoma-cankiri-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
112 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler