İBB'ye 'terör soruşturması' mı açılacak?

İBB'ye 'terör soruşturması' mı açılacak?

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın terör soruşturmasının tamamlandığını açıkladı. Bakanlığın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hakkındaki terör raporunu savcılığa ilettiğini belirtti.

CUMHURİYET Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1'deki canlı yayında İBB'ye terör soruşturması açılacağını bildirdi. Mollavesioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kurmayları ile birlikte toplantıda olduğunu aktardı.

Mollaveisoğlu konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Ekrem İmamoğlu’na yönelik bu siyaset yasağı kararı yetmedi. Sayın Ülgen de dedi ki, ‘Bu yasak kararına bakılarak Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı engellenmez' dedi. Yani hukuken buna dayanılarak İmamoğlu’nun adaylığının önüne geçilemez dedi. Saray bunu garantiye almak için ikinci bir operasyon yapıyor ve şu dakikalarda Ekrem İmamoğlu da kurmaylarıyla birlikte bu konuyu konuşuyor. İmamoğlu’na bir terör soruşturması açılıyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde personel olarak çalışan bazı isimlerin terörle iltisaklı olduklarını söylemişti. Bunu da kimse ciddiye almamıştı. O soruşturma sürdü o günden bugüne ve savcılık o iddianameyi teslim etti. Yaklaşık 500 sayfalık bir iddianame hazırlandı ve savcılık bu iddianameyi teslim etti. Yani İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atamaya yönelik bir operasyonun adımlarını izliyoruz şu dakikalarda."

MURAT ONGUN'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'nın İBB'ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında savcılığın İBB için 500 küsür sayfalık iddianame hazırladığı iddialarına eski İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan açıklama geldi. Söz konusu iddialara ilişkin cumhuriyet.com.tr'ye konuşan Ongun, "Bize gelen duyumlara göre geçen pazartesi günü 500 küsür sayfalık rapor savcılığa gönderildi. Bu iddianame değil. Şimdi ne olacak? Savcılık bu 500 küsür sayfalık raporu inceleyecek. İki seçenek var. Ya 'kovuşturmaya gerek yok' diyecek ve konuyu kapatacak ya da 'evet suç unsurları var' diyecek ve iddianame hazırlayacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç belli olacak." ifadelerini kullandı.

"PANİK HALİ YOK"

Konuyla ilgili İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasını da aktaran Ongun, "İmamoğlu'nun kurmayı benim. Acil bir toplantı falan yapılmadı. Hukukçularımızla bir toplanalım, olan biteni gözden geçirelim dedi. Yoksa bir panik halimiz yok." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler