İbrahim Özkan: İBB göz göre 12 milyon dolar dolandırılmış

İbrahim Özkan: İBB göz göre 12 milyon dolar dolandırılmış

Sedat Peker,15 Temmuz sonrasında AK Parti Gençlik Kolları'na tahsisli bir araçla taşınan 'silahlar' olduğunu iddia etmişti. Peker'in bu iddiasına bir yenisi de İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan'dan eklendi.

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur, haftanın ilk 3 günü Bi' Karar Ver'de yazılı, görsel ve dijital medyada öne çıkan haberleri ekranlara taşıyor. Bi' Karar Ver'e bu kez, İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan konuk oldu. Özkan, Belediye Meclisi'ne sunduğu yolsuzluk dosyalarını anlattı. Ayrıca, Sedat Peker'in sosyal medya hesabından 'silah dağıtımı' paylaşımına ek olarak çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"PLAKASINI KONTROL ETTİRDİM İBB'NİN ARACI"

Suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker 8 Temmuz'da twitter hesabından 'silah dağıtımı' iddiasında bulunmuştu. Peker, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminin hemen sonrasında bir kasa kalaşnikof marka silahın, Esenyurt AKP Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ile İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay tarafından kullanılan bir araca yüklendiğini; İstanbul Balat’ta, AKP Gençlik Kolları İl Başkanı Taha Ayhan’a tahsisli ve Yardımcısı Osman Tomakin tarafından kullanılan bir araca yüklendiğini söylemişti. Karar TV'ye konuk olan İbrahim Özkan, bu aracın Yenikapı meydanında sergilenen makam araçlarından biri olduğunu söyledi. Özkan, şöyle konuştu:

"Yenikapı'da sergilenen makam araçların sayısı çok düşürüldü. Gereksiz araç vardı. Bir çoğunun sözleşmeleri bitince iade edildi. O kadar fazla gereksiz araç vardı ki... Eski milletvekilleri kullanıyor, Cumhurbaşkanlığı emrine verilmiş... Hatta geçen Sedat Peker'in 'silah taşındı' açıklamasına baktım. AK Parti Gençlik kollarına tahsis edilmiş araç var. Plakasını kontrol ettirdim İBB'nin aracı. Acaba bu araç İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin aracı mı? Bu da var."

ÖZKAN'IN BELEDİYE MECLİSİ'NE SUNDUĞU YOLSUZLUK DOSYALARI

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Meclis'e sunduğu çok önemli yolsuzluk dosyalarını Karar TV izleyicileri ile paylaştı. Özkan'ın programda dile getirdiği konular ve ortaya attığı iddialar şöyle:

"BELEDİYEYİ 300 MİLYON ZARARA SOKTULAR"

"Başakşehir'de 4 gün arayla Kiptaş'a satılan bir arazi var. Bugünün parasıyla 300-350 milyon liraları bulan bir rakam. Kiptaş burada bir proje yapacak. Yeri almadan paraları ödenmiş Kiptaş'ın. O kadar ahlaksız bir durum ki binanın maketi Kiptaş'ın genel müdürlüğünde duruyor. Sayın İmamoğlu dedi ki, "Bunu kaldırmayın kardeşim ibret-i alem olarak bunu insanlar görsün." Yeni yönetim 17 milyon da vergilerine ayırdı. Bütün ödemeleri yapıldı. İnşaata başlanacaktı. Büyükşehir belediyesinde AK Parti grubu o alanı fonksiyonlu değiştirdi. Yeşil alana çevirdiler. Belediyeyi 300 milyon zarara soktular. Utanmadan fütursuzca İstanbul'a yeni yeşil alanlar kazandırdık diye tweet attılar.

"12 MİLYON DOLARLIK DOLANDIRICILIK"

Bilindiği gibi askeriyelerin alanları var. Bu askeri alanların içerisinde 20 küsür dönüm bir arazi. O dönem AK Parti ilçe başkanlığı yapan daha sonra görevi bırakmış, büyükşehirde Meclis üyeliği yapmış bir avukatı buluyorlar. Bu yer hiçbir fonksiyonu olamamasına rağmen 13 buçuk milyon dolar bedelle İBB'ye satılıyor. Yerin hiçbir fonksiyonu yok. Türkiye Sanayi Kalkınma Bankası sertifikalı eksperlere, ekspertiz yaptırılıyor. Yerin değeri 1 buçuk milyon dolar çıkıyor. Yani bu işin içinde 12 milyon dolar dolandırıcılık var.

"70 MİLYON KAMU ZARARI"

Selatin camilerinden belediyenin kaynakları sömürülmüş. 2008'de 100 milyon liraya vermiş oldukları ihale maliyeti aslında 20 milyon civarında. Park bahçesinin dizaynı, tuvaletlerin temizliği, güvenliği vs. Bu işlem için 100 milyon lira ihale edilmiş. Daha sonra Büyük Şehir Belediyesi'nin kendi bünyesinde 'İBB Miras' diye bir ekip kuruldu. Orası bu işi, 1 yılda 22 milyon liraya mal etti. Yani 70 milyon kamu zararı oldu."

38 MİLYON DOLAR BAKIM GİDERİ

Yeni Tasarruf Genelgesi'ni eleştiren Özkan, "Erdoğan 1 sene içinde bir defa yurtdışı ziyareti yaptı. Uçağı bir defa kullandı. Cumhurbaşkanlığı uçak filosunun yıllık 38 milyon dolar bakım gideri var. 13 adet uçağın bakım gideri bu değerde" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler