İbrahim Özkan: İBB hakkı olan parayı istiyor

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, AKP döneminde İBB’den usulsüzce alınan burslara tepki gösterdi. TELE 1 ekranlarında Betül Begümhan Aydoğan'ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu olan İbrahim Özkan, İBB burslarının detaylarını anlattı.

Hatırlanacağı üzere İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Milletimizin parasını çarçur eden, kul hakkı yiyen, hangi unsur varsa açığa çıkarılacak, hesabı sorulacak. Var mıdır başka? Vardır. Hepsi yavaş yavaş gündeme alınıyor. Soruşturmaları yapılıyor. Öyle kibirli kibirli konuşacaksınız, ahlaki hiçbir değeri önünüze koymadan herkese çamur atacaksınız ama hayatınız pislik içinde olacak. Bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. Devamı gelecek." ifadelerini kullanmış ve İBB de AKP'li 3 isim hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan da, AK Parti döneminde İBB’den usulsüzce alınan burslara tepki gösterdi. TELE 1 ekranlarında Betül Begümhan Aydoğan'ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu olan İbrahim Özkan, dev bütçeli İBB burslarının detaylarını anlattı.

UĞRAMADIKLARI ŞİRKETLERİ
MİLYONLARCA LİRA ZARARA SOKMUŞLAR

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı Kan’ın, AK Parti dönemindeki İBB’den aldığı binlerce doları da hatırlatan Özkan, "Şirketlerin eğitim bursu vermesi doğaldır, asıl mesele eğitim dönüşü bu personellerden maksimum faydanın alınabilmesidir. Bunlar, o tarih aralıklarında maaşlarını da almışlar ama zorunlu hizmetlerini gelip yapmamışlar.” dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya'nın, İBB iştiraki İSBAK'ın mühendis kadrosunda göründüğünün altını çizen Özkan, "Normalde şirketlerin Yönetim Kurulu kararında destek verilecek öğrencilerle ilgili Yönetim Kurulu kararı Mayıs ayında alınıyor. AK Partili Fatma Betül Sayan Kaya için bu karara gerek görülmemiş. İşe başlama tarihi olan 14 Kasım 2008’de burs başvurusu da kabul edilmiş. Yani aynı gün. Allah'ın ne kadar da şanslı kulu." dedi.

Sayan ailesinin devletin birçok kademesinde görevde bulunduğuna dikkat çeken Özkan konuya yönelik açıklamalarına şöyle devam etti:

"O dönemden hazırlanmışlar aslında ve onlar yüzünden İSBAK şirketi zarara uğratılmış. Ama sütten çıkmış ak kaşık misali kendi ulaştırma bakanlıklarının karla mücadeledeki başarısızlığını sayın İmamoğlu’nun balık yemesine indirgeyen twitler atıyorlar."

AK Partili Fatma Betül Sayan Kaya'nın, İBB’den almış olduğu eğitim bursunun bugünkü değerinin 1 milyon 200 bin TL olduğunu vurgulayan Özkan, "Bunlar İBB Teftiş Kurulunun raporları, 6 Aralık 2021’de de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İBB parasını geri istiyor çünkü İBB’nin hakkı bu para…"

İBB’nin, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’dan da parasını geri istediğini ve suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Özkan, Rabia İlhan Kalender’in AK Parti’nin internet sitesinde yer alan özgeçmiş bilgilerinde çeşitli görevlerde yer aldığı ve ve bu nedenle şirkette hiçbir zaman çalışmadığını, zorunlu hizmetini hiçbir zaman yapmadığını belirterek, burs sözleşmesi kapsamında Kalender için şirket bütçesinden 671 Sterlin, 9 bin 940 Dolar, 123 bin 722 lira ve 128 bin 247 Euro yani bugünkü kurla 2 milyon TL’nin çok üzerinde masraf ödendiğinin raporlara yansıdığını belirtti.

İSMET YILDIRIM HAKKINDA DA SUÇ DUYURUSU…

İbrahim Özkan, Rabia İlhan Kalender’in KİPTAŞ A.Ş.’ye o dönem KİPTAŞ Genel Müdürü olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın onayı ile 5 Şubat 2007’de işe girişinin yapıldığını belirtti.

Bunları biz kamu vicdanına açıklamakla mükellefiz diyen Özkan, "BB sadece usulsüz burs alan kişiler hakkında değil garantörleri hakkında da suç duyurusunda bulunuldu. İsmet Yıldırım da bunlardan biridir" dedi.

İBB Teftiş Kurulu’nun önceki döneme ait yolsuzlukları soruşturduğu yaklaşık 50 dosyaya yönelik bir dava açıldığını şu ana kadar duymadık diyen Özkan, 1-2 tane sembolik incelenen konuda da usulsüzlük yoktur denilerek dosyaların rafa kaldırıldığına dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler