İbrahim Özkan: Siyasi intihar olur

İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Flaş TV'de katıldığı programda Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı dava ile ilgili yaptığı açıklamada "Ekrem İmamoğlu'nu görevden almaları siyasi bir intihar olur" dedi.

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, Flash TV’de Gizem Fidan’ın sunduğu Haftasonu Ana Haber’e konuk oldu.

Özkan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 4 yıl 1 aya kadar hapis ile cezalandırılması istemiyle yargılandığı davaya yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Duruşmanın 11 Kasım tarihine ertelendiğini vurgulayarak duruşmalar arasındaki sürenin kısalığına dikkat çeken Özkan, "Normal bir vatandaşın davasına bu kadar kısa sürelere gün verilmez. 3-4 ay sonrasına gün verilir. Hatta yıllarca sürebilir." dedi.

Davanın hukuki değil siyasi olduğunun altını çizen İbrahim Özkan, "Hukuki ve adil bir dava olsaydı, bir kamu görevlisi olan İBB Başkanına “ahmak” diyen İçişleri Bakanı hakkında savcılığa resen soruşturma açmaları gerekirdi. Hukuki değil siyasi olduğu için Bakanın 'ahmak' sözünü kendisine iade eden İBB Başkanı sayın İmamoğlu yargılanıyor." yanıtını verdi.

"EKREM İMAMOĞLU’NU GÖREVDEN
ALMALARI SİYASİ BİR İNTİHAR OLUR"

Türkiye Cumhuriyeti'nde belediye başkanlarının geleceklerinin mevcut İçişleri Bakanı'nın iki dudağı arasında olduğuna dikkat çeken İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, "Ekrem İmamoğlu görevden alınır mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Ekrem İmamoğlu çok ciddi bir figür. Çok güçlü bir figür. Ve arkasında ciddi halk desteği olan, ülkenin siyasetinde önemli bir figür. Ekrem İmamoğlu’nu görevden almaları siyasi bir intihar olur. Mağduriyetle iktidar olanlar yeni bir mağdur yaratarak iktidarlarını kaybetmek istemezler. Mağduriyetle yeni bir lider yaratacak kadar akılsız bir siyaset güdeceklerini düşünmüyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler