İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı kimdir?

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı kimdir?

İsmail Çataklı, İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine getirilmesinin ardından kamuoyunun araştırdığı isim oldu.

Çankırı'da doğup büyüyen İsmail Çataklı, Siyasal Bilgiler bölümünde ihtisasını gerçekleştirdi. Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamlamasının ardından Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. İsmail Çataklı, bu görevinin ardından Mülkiye Müfettişliği gibi birçok alanda görevlendirildi.

İsmail Çataklı, 1974 yılında Çankırı Yapraklı’da doğdu. Yukarıöz İlkokulu, Çankırı Atatürk İlköğretim Okulu ve Çankırı İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi.

1996 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi – Siyaset Bilimi Anabilim Dalında “Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı Açısından Belediyelerin Durumu” konulu teziyle yüksek lisansını tamamladı.

1996 yılında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

1997 yılında (8) ay süreyle dil eğitimi ve inceleme araştırma yapmak üzere İngiltere’de bulundu.

Afyon–Çobanlar Kaymakam Vekili (1998), sırasıyla Nevşehir–Acıgöl (2000-2001), Bingöl–Kiğı (2001-2003), Diyarbakır–Çermik (2003-2005) ve Sivas – Şarkışla (2005-2009) Kaymakamı olarak görev yaptı.

2009 yılında Mülkiye Müfettişi, 2010 yılında Mülkiye Başmüfettişi oldu.

2012 yılında (6) ay süreyle “Şiddete Uğrayan Kadınlar ve Tehdit Altındaki Kişilerin Can Güvenliğinin Sağlanması” konusunda araştırmalarda bulunmak üzere ABD’de bulundu.

2013 yılında TBMM’nde Toplumsal Barış Yollarının Araştırılması ve Çözüm Sürecinin Değerlendirilmesi Amacıyla Kurulan Araştırma Komisyonu’nda (6) ay süreyle Uzman olarak görev yaptı.

Uzun süre Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Çataklı, evli ve iki çocuk babasıdır.

BELEDİYE BAŞKANI HÜSEYİN BOZ'DAN KUTLAMA MESAJI

İsmail Çataklı'nın İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanması sonrası Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, sosyal medya üzerinden bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Boz'un mesajı şöyle:

"İçişleri Bakan Yardımcılığı görevine atanan hemşehrimiz Sayın İsmail Çataklı'ya gönülden başarılar diliyorum. Bu önemli görevinde değerli ağabeyimize Rabbim kolaylıklar versin. Ülkemiz adına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler