İçişleri'nden doğuda görev yapan yaklaşık 60 kaymakama operasyon

İçişleri'nden doğuda görev yapan yaklaşık 60 kaymakama operasyon

İçişleri Bakanlığı talimatıyla en az 40 kaymakam görevden alındı. Mülki idare amirlerine yönelik operasyonun listesinde 400 ismin olduğu öne sürülüyor. Bakanlık ise henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla 40 ile 60 arasında değişen sayılarda oldukları iddia edilen kaymakam FETÖ iltisakları nedeniyle görevden alındı. İçişleri Bakanlığı'nın listesinde yüzlerce mülki amirin yer aldığı ileri sürüldü. Görevden alınan bazı kaymakamlar, görevden alınan HDP’li belediye başkanlarının yerine kayyum olarak atanmıştı.

Ülke genelinde görev yapan kaymakamlardan bazıları, bu sabah İçişleri Bakanlığı talimatıyla görevden alınmaya başlandı. Bu kapsamda Personel Genel Müdürlüğü’nce hafta sonu isimleri belirlenen kaymakam ve vali yardımcılarının görev yaptığı illerin valilerine talimat gönderildiği öğrenildi.

60’A ULAŞTI İDDİASI
Talimatların gitmesiyle birlikte ilk aşamada 40’tan fazla kaymakamın görevden alındığı belirtildi. Bazı iddialara göre görevden alınan kaymakamların sayısı 60'a ulaştı. Bu sabah görevden alınanlar arasında Diyarbakır Silvan Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyumu Mehmet Uslu, Ağrı Diyadin Kaymakamı ve aynı zamanda belediye kayyumu Hasan Doğan ile Şanlıurfa Karaköprü Kaymakamı Ufuk Akıl ve Akçakale Kaymakamı Hamza Özer yer aldı.

Batman'ın Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı ve Beşiri Kaymakamı Sinan Aşçı ile Van/Çaldıran Kaymakamı Adem Can FETÖ soruşturması nedeniyle görevden alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler