İdlib'den acı haber! Bir askerimiz şehit

İdlib'den acı haber! Bir askerimiz şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde icra edilen devriye sırasında yaşanan patlama sonrası bir askerin şehit olduğunu duyurdu.

Acı haberi Milli Savunma Bakanlığı duyurdu. Bir askerin şehit düştüğü belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"27 Mayıs 2020 tarihinde İdlib bölgesinde icra edilen yol kontrol devriyesi esnasında arama bölgesinin 250 metre güneyinde meydana gelen ve sebebi henüz tespit edilemeyen bir patlamanın tesiri ile kahraman bir silah arkadaşımız yaralanmış ve derhal hastaneye kaldırılmış, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz."

ŞEHİDİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU
İdlib'deki M4 karayolunda Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait konvoyun geçişi sırasında, yola döşenmiş el yapımı patlayıcı patlatıldı. Patlamada Kayseri Komando Tugayı 5. Komando Tabur unsurunda görev yapan piyade teğmen Canbert Tatar'ın şehit olduğu öğrenilirken yaralı askerlerimizin de olduğu bildirildi.

Şehit Canberk Tatar'ın Elazığ nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

ŞEHİDİN AİLESİNE HABER VERİLDİ
Şehidin babası Çetin ile annesi Suna Tatar'ın, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Bozağaç köyünde dede evinde olduğu öğrenildi. Şehidin ailesine acı haber İlçe Kaymakamı Harun Kazez ile askeri yetkililer tarafından verildi.
Şehidin ailesinin bugün Elazığ'a geleceği, yarın törenle naaşının defnedileceği bildirildi.

sehid-canberk-tatar-piyade-tegmen-resim-012.jpg
Şehid Piyade Teğmen Canbert Tatar...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler