İdlib'den bir acı haber daha! İki askerimiz şehit

İdlib'den bir acı haber daha! İki askerimiz şehit

Moskova'da Erdoğan-Putin görüşmesi sürerken Suriye'nin İdlib'den bir acı haber geldi. Gaziantep Valiliği rejim güçlerinin saldırısında bir askerimizin şehit olduğunu duyurdu. Bir şehit haberi de Iğdır'dan geldi.

Suriye’deki gerilimi çözüme kavuşturmak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Moskova’da gerçekleştirirken kritik görüşme sürerken Suriye’den bir şehit haberi daha geldi. Gaziantep Valiliği Sözleşmeli Er Enes Kaya şehit olduğunu duyurdu.

Valiliğin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Ruhun şad olsun Şehidim. İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi Harekatı kapsamında yapılan saldırı sonucunda vatan evladımız, hemşehrimiz Sözleşmeli Er Enes Kaya şehit olmuştur. Şehidimize Allah'tan rahmet ailesine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

enes-kaya-sehit-resim-012.jpg

BİR ŞEHİT HABERİ DE IĞDIR VALİLİĞİ'NDEN
Iğdır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, ''İlimiz Karakoyunlu ilçesi Koçkıran köyü nüfusuna kayıtlı Piyade Uzman Çavuş Fatih Kara İdlip'de şehit olmuştur. Şehidimizin defin yeri ve zamanı yarın netleşecektir. Milletimizin başı sağolsun'' ifadeleri kullanıldı.

sehit-fatih-kara-igdir-resim-012.jpg

MSB’DEN AÇIKLAMA
Bugün şehit olan iki askerle ilgili açıklama yapan MSB, rejimin saldırısında 3 askerin de yaralandığını duyurdu.

MSB’nin açıklaması şu şekilde:

"Bahar Kalkanı bölgesinde bulunan unsurlarımıza rejim unsurları tarafından açılan ateş neticesinde, 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 3 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş ve hedefler tahrip edilmiştir. Gelişmeler takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personellerimiz için acil şifalar dileriz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler