İDO feribotu gemi ile çarpıştı

İDO feribotu gemi ile çarpıştı

Mudanya'dan Yenikapı'ya hareket eden Osmangazi feribotu, Adalar açıklarında bir RO-RO gemisi ile çarpıştı. Feribot alabora olmaktan son anda kurtuldu.

Mudanya'dan Yenikapı'ya hareket eden Osmangazi feribotu, Sivri Ada açıklarında bir UN - RORO gemisiyle çarpıştı. Feribotun alabora olmaktan son anda kurtulduğu öğrenildi.

Feribottaki yolculardan Ahmet Ersavaş isimli bir vatandaş Twitter'da "Şu an Bursa-Yenikapı feribotundayım. Feribot kaza yaptı, bir ro-ro gemisi sürttü" bilgisini paylaştı.

Yine kaza sırasında feribotta bulunan yolculardan raf sistemleri yapan bir şirketin yöneticisi  Okan Aras, büyük bir tehlike atlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Mudanya’da saat 07.45’de Osmangazi Feribotuyla Yenikapı’ya doğru hareket ettik. Saat 08.40 sıralarında, yani yolun tam ortalarında uzaktan bir Ro-Ro gemisinin geldiğini gördük. Arkadaşımla birlikte cam kenarında oturuyorduk. Bizim gördüğümüzü kaptan da herhalde gördü ki dümenini kırmaya başladı. Geminin bize çarpacağını anladık. Gemi, feribotun sol ön taraftakı halat bağlama yerine çarptı bizi sağa, gemi sola doğru kaydı. Yaklaşık hem bizim feribot hem Ro-Ro gemisi açıkta kaldı sonra tekrar hareket etti."

Okan Aras, Ro-Ro gemisinde çok sayıda tır ve kamyon bulunduğunu, içinde yolcu taşıyan feribotla şiddetli bir çarpmasından büyük bir facia yaşanabileceğini belirterek, "Feribotun ön tarafında hasar var. 5 saniye ile kurtuldu. Eğer 5 saniye içinde kaptan gemiyi farketmesiydi, feribot belki de tam ortasından bölünecekti. Birkaç vatandaş fenalaştı ama şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler