Iğdır'da korkunç kaza: 17 ölü, 36 yaralı

Iğdır'da korkunç kaza: 17 ölü, 36 yaralı

Iğdır-Kars karayolunda Afganistan, Pakistan ve İran uyruklu kaçak göçmenleri taşıyan bir minibüsün aydınlatma direğine çarptıktan sonra alev alması ve bu araçtan yola fırlayan yaralılara bir başka minibüsün çarpması sonucu 17 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

Türkiye'nin İran sınırından yurda yasa dışı yollarla geçtikleri  belirlenen Afganistan ve Pakistan uyruklu kaçak göçmenlerin bulunduğu,  sürücüsünün kimliği henüz tespit edilemeyen 65 EP 701 plakalı minibüs, Iğdır-Kars  karayolunun Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı mevkisinde kontrolden çıkarak  aydınlatma direğine çarptı.

Kazanın ardından alev alan minibüsteki bazıları yanan 17 kişi öldü, 36  kişi yaralandı.

Olay sebebiyle bölgeye çok sayıda jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil  Durum Müdürlüğü (AFAD) ile sağlık ekibi gönderildi.

Yaralılar, ekiplerin yardımıyla Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Iğdır Valisi Enver Ünlü, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Jandarma  Komutanı Albay Hakan Başakçı, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Taner Başaran ile  cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

YARALILARDAN BAZILARININ SAĞLIK DURUMU CİDDİ
Taner Başaran, yaptığı açıklamada, yaralıların yaklaşık 25 ambulansla hastaneye ulaştırıldığını söyledi.

Başaran, yaralılardan bazılarının sağlık durumunun ciddi olduğunu  aktardı.

14 KİŞİLİK MİNİBÜSE 50 KİŞİ BİNDİRMİŞLER 
Yolcu kapasitesi 14 kişi olmasına rağmen 50 kişi bindirilen minibüste  çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. Aracın tamamen yandığı görüldü.

Iğdır-Kars karayolu ise kaza nedeniyle trafiğe kapandı. Minibüsün olay  yerinden kaldırılması ve yolun yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Cumhuriyet savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve jandarmanın kazanın  meydana geldiği bölgede incelemeleri sürüyor.

Bu arada, kazaya karışan minibüstekiler ile hareket ettikleri  belirtilen 04 D 5636 plakalı başka bir minibüsteki yabancı uyruklu 13 kaçak  göçmen de güvenlik güçlerince yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler