İGM seçimlerine Salim Çivitcioğlu vetosu!

İGM seçimlerine Salim Çivitcioğlu vetosu!

İl Genel Meclisi'nin bugünkü toplantısında gerçekleşmesi beklenen 'Çevre Komisyonu' seçimleri Mayıs ayına ertelendi.

Çankırı İl Genel Meclisi'nin bugün gerçekleştirilen toplantısında yaşanan "seçim ertelemesi" olayının perde arkası ayrıntılarına Sözcü18 Haber Merkezi ulaştı.

Edinilen bilgilere göre 3 gündem maddesi ile toplanan İl Genel Meclisi toplantısında İnsan Hakları Komisyonu seçimleri gerçekleştirildi. Akabinde yapılacak olan "Çevre Komisyonu" seçimleri Mayıs ayı toplantılarında görüşülmek üzere ertelendi.

ERTELEMENİN NEDENLERİ DÜŞÜNDÜRÜCÜ
Sözcü18 Haber Merkezi'nin konuyla ilgili olarak yaptığı araştırmada; Meclis tarafından seçilecek 12 isim arasında Atkaracalar İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Ulusoy'un ismi toplantı öncesi grup toplantısında AKP Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu tarafından 'veto' edildi.

İl Başkanı Çivitcioğlu'nun Ahmet Ulusoy'u 'vedo' etmesi ile birlikte Çevre Komisyonu seçimleri gerçekleştirilmedi.

'VETO'NUN GEREKÇESİ!
AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu'nun Ahmet Ulusoy'u Çevre Komisyonu'nda yer almaması yönündeki talebinin arka planında; Başkanlığını halen İrfan Dinç'in yaptığı Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği'nin önümüzdeki günlerde yapılacak seçimleri rahatlaştırma yatıyor.

Hatırlanacağı gibi Ahmet Ulusoy'un da kuruluş döneminde yaklaşık 3 yıl başkanlık yaptığı Çankırı Yerel Yönetimleri Çevre Hizmetleri Birliği'nin geçen 5 yıllık süresinde İrfan Dinç'in muhalefetsiz bir dönem geçirmişti.

Çankırı Belediye Başkanı Dinç'in yeni dönemde de kendisini rahatsız edebilecek potansiyel bir isim olan Ulusoy'un Birliğe İl Genel Meclisinden gelebilme olasılığını ortadan kaldırma amacıyla bugün seçimlere İl Başkanı Salim Çivitcioğlu kozunu sürerek müdahil olmayı başardı. 

Bakalım Meclisin Mayıs ayı toplantısında İl Genel Meclis Üyeleri Çevre Komisyonu seçimini hangi şartlarda gerçekleştirecekler. Onu da izleyerek göreceğiz.

BAŞKAN RUHİ ŞEKER: KONU OLGUNLAŞSIN DEDİK VE...
İl Genel Meclisi üyelerince gerçekleştirilecek ve 12 ismin belirleneceği seçimin iptali ile ilgili olarak Meclis Başkanı Ruhi Şeker "Konunun olgunlaşması, meclis üyelerimizin daha fazla bilgi sahibi olması amacıyla seçimi önümüzdeki ayın gündemine dahil ettik" diyerek seçimlere dışarıdan müdahalenin sözkonusu olmadığına işaret etti.

AHMET ULUSOY: SUSMA HAKKIMI KULLANIYORUM
Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız Atkaracalar İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Ulusoy da "Bugün beni bağışlayın. Konuşmak istemiyorum. Sizce de uygunsa 'susma hakkımı' kullanmak istiyorum" diyerek sorularımızı yanıtsız bıraktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler