İki ay sonra ortada kalacaklar

İki ay sonra ortada kalacaklar

Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamında evlerini terk eden vatandaşlar 2 kez mağdur edildi. İki yılda sadece temel kazılan inşaat alanı genişletildi. Ancak vatandaş bu artıştan kazanç elde edemedi...

Kentsel dönüşüm kapsamına alınan İstanbul Esenler Belediyesi Havaalanı Mahallesi sakinleri ile yapılan sözleşmeden kaynaklanan mağduriyet giderek büyüyor. Mahallenin içerisinde 8 bin kişinin yaşadığı 71 bin 821 metrekarelik alan 7 Ekim 2012’de riskli alan ilan edildi.

O dönemde dönüşümün 30 ayda tamamlanacağı ilan edildi. 2012’nin Aralık ayında da yıkımlar başlatıldı. Esenler Belediyesine bağlı ESKON şirketi ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek proje kapsamında evleri yıkılan mülk sahiplerine 24 ay boyunca kira yardımı yapılması kararlaştırılı. Bu yardım 22 aydır devam ediyor ancak iki ay sonra ne olacağı meçhul. Çünkü henüz ortada konut yok.

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, proje kapsamında sadece temel kazıldığını belirtti. “Kira ödemeleri de bitince vatandaşlar ortada kalacak” diyen Eyidoğan, sorunun kervan yolda dizilir anlayışından kaynaklan- dığını belirtti. Çünkü bölge, “afet riskli alan” ilan edilirken zemin etüdü yapılmamıştı. Ve temel çalışmalarına başlanınca arazinin 60 metre altından su çıktı. Bu durum hem maliyeti hem süreci etkiledi.

İMAR PLANLARI DEĞİŞTİ
Eyidoğan ayrıca imar planlarının bu süreçte üç kez değiştirildiğini söyledi. Bu plan değişiklikleriyle inşaat miktarı 54 bin metrekare arttırıldı. İmar artışlarından dolayı ortaya çıkacak değer fazlasından hak sahibinin hiçbir pay alamayacağını dile getiren Eyidoğan, “Sözleşme bir kentsel dönüşüm sözleşmesi değil ESKON AŞ ye ve bazı müteahhitlere yönelik bir rant sözleşmesidir” dedi. (TARAF)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler