İki yıldır kayıp Yasemin Demir toprağa gömülü bulundu

İki yıldır kayıp Yasemin Demir toprağa gömülü bulundu

Diyarbakır'da iki yıl önce yakınlarının kayıp ilanı verdiği 3 çocuk annesi Yasemin Demir toprağa gömülü halde bulundu. Katil, kadının kocası Rüstem Demir çıktı!

DİYARBAKIR'ın Bismil ilçesinde 9 Kasım 2020 günü polise giden Rüstem Demir, eşi Yasemin Demir'in eve gelmediğini, başına bir şey gelmiş olabileceğinden endişe ettiğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu.

Uzun süre çalışma yürüten polis kayıp kadınla ilgili herhangi bir bulguya rastlayamadı.

Polise gelen bir ihbarda kadının eşi tarafından öldürüldüğü, kocasının ailesinin de bu cinayeti bildikleri ifade edildi. Bunun üzerine emniyet bünyesinde özel bir ekip oluşturuldu.

KUM OCAĞINA GÖTÜRMÜŞ

İğneyle kuyu kazan polis ekipleri, kayıp kadının eşi, babası ve ağabeyi hakkında mahkemeden teknik takip kararı alarak her üçünün de telefonlarını dinlemeye alsa da herhangi bir delile ulaşılamadı.

Soruşturmayı genişleten polisler, kayıp kadının bir araçla kaçırıldıktan sonra öldürüldüğüne dair bilgilere ulaşınca kaçırılma olayında kullanıldığı değerlendirilen araçta ve Rüstem Demir’in kız kardeşinin evinde, kadavra köpeklerinin de desteğiyle arama ve inceleme çalışmaları yürüttü.

Aramalarda bir adet uzun namlulu silah ile bir adet tüfek bulundu, ancak kayıp kadına ilişkin yine bir bulguya rastlanılmadı.

Polise gelen her ihbarı ve bilgiyi titizlikle inceleyen özel cinayet ekibi, son olarak katil zanlısının, eşini Batman karayolu üzerindeki Karaköprü mevkiinde yer alan eski bir kum ocağına götürüp burada öldürdükten sonra cesedi aynı yerde gömdüğü bilgisine ulaştı.

KIZ KARDEŞİ İTİRAF ETTİ, OLAY ÇÖZÜLDÜ

Polis, savcılıktan alınan izinle kum ocağında kazı çalışması başlatırken, kazının devam ettiği sırada Rüstem Demir’in kız kardeşi M.D. polise itiraflarda bulunarak yengesini ağabeyinin öldürdüğünü ve cinayet günü kendisinin ve akrabalarının da olay yerinde olduğunu, cinayetin azmettiricinin ise M.A.D olduğunu söyledi.

İtiraflarda bulunan M.D ile birlikte cinayet zanlısı ağabeyi Rüstem Demir ve akrabaları M.D ile cinayetin azmettiricisi M.A.D 16 Eylül günü gözaltına alındı.

"BENİ ALDATTIĞI İÇİN ÖLDÜRDÜM"

Suçunu itiraf eden Rüstem Demir, eşini kendisinin öldürdüğünü, cinayeti tek başına gerçekleştirdiğini, eşinin kendisini 2018 yılından beri başka bir erkekle aldattığını, bu durumu içine sindiremediğini cinayeti işledikten sonra hedef saptırmak için eşinin kayıp olduğuna dair polise müracaatta bulunduğunu anlattı.

Demir’in, eşini öldürdükten sonra gömdüğü kum ocağında yer göstermesi sonucu kadavra köpeğinin de desteğiyle yürütülen kazı çalışmalarında genç kadının çürümüş cesedine ulaşıldı.

Ceset otopsi işlemleri yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na sevk edilirken, gözaltına alınan dört kişinin sorguları ise sürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler