İktidarın partisi AKP, Çankırı'ya il başkanı arıyor!

İktidarın partisi AKP, Çankırı'ya il başkanı arıyor!

"Şampiyon Çankırı" sloganıyla başladıkları seçim serüveninden 31 Mart Pazar günü sandıktan çıkan hezimetle adeta "nakavt" olan AKP Çankırı teşkilatlarındaki durum adeta fırtına öncesi sessizlik olarak değerlendiriliyor.

AKP Çankırı Teşkilatları AKP Genel Merkezi tarafından belirlenen, "Memleket işi GÖNÜL işi" sloganıyla  başlayan seçim sürecinde AŞK ve SEVDA temalı seçim sloganlarını bol bol kullandı.
Ancak, ilerleyen süreçte AKP Çankırı İl Başkanı Celal Kaman'ın özellikle sosyal medyada yapılan "Donu düşük" eleştirilerinin kendisine yapıldığını belirterek kendisinden beklenmeyecek bir şekilde "donu düşüklüğü" sahiplenmesi fitili ateşleyen unsur oldu.

Sonrasında AKP Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu'nun sosyal medyada yayınlanan görüntülerle "pornocu" (!) olarak suçlanması ise bardağı taşıran son damla oldu!

31 Mart Günü ise yaşanan onca çalkantıya rağmen, "Şampiyon Çankırı" sloganının sahibi Çankırı Milletvekili ve AKP Grup Başkanvekili M.Emin Akbaşoğlu ile çiçeği burnunda Milletvekili Salim Çivitcioğlu'nun, AKP Genel Merkezi ile birlikte yaşanılanlara "seyirci" (!) kalması Çankırı'da AKP için sonun başlangıcıydı.

Bugünlerde 31 Mart günü Çankırı Merkez'de yaşanan hezimetin altında kaldıkları çok belli. Çankırı AKP kurmayları, başta millevekilleri olmak üzere baştan aşağı tüm listeyi oluşturan isimler adeta "Kabahati gelin yapmışlar kimse almamış" modunda! 

DANANIN KUYRUĞU KIZILCAHAMAM'DA KOPACAK!
Ancak 26-27-28 Nisan'da Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek olan 28'inci İstişare ve Değerlendirme Toplantısı için Kızılcahamam’da toplanacak olan AKP Genel Merkezi'nin kaybeden iller arasında bulunan Çankırı teşkilatlarında toptan revizyona gitmesi beklenirken Grup Başkan Vekili Akbaşoğlu için de tekrar 'muavin koltuğu' (!) rezervasyonunun yapılacağı siyasi kulislerde çokça dillendirilmekte.

Siyasi kulislerden gelen bilgilere göre; AKP Çankırı İl Teşkilatı, Genel Merkez tarafından istenen hüsran raporlarını hazırlamakla meşguller.

Hatta Grup Başkan Vekili olarak büyük itibar kaybeden Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun seçimden 2 gün sonra Genel Merkeze karşı "ağız birliği yapma" konusunda bir toplantı yaptığı belirtiliyor. Koç Otel'de yapılan bu toplantıda mevcut vekillerin yaşanan hezimetin faturasını eski belediye başkanı İrfan Dinç ile yine eski milletvekili Hüseyin Filiz'e kesme planları ise tamgaz sürüyor!

AKP Teşkilatları bugünlerde "hüsran raporları"nı hazırlamakla meşgulken, yeni yapılanma için aday isimleri ise siyasi kulislerde belirmeye başladı.

KULİSLERDE DİLLENDİRİLEN İSİMLER!
İktidarın partisi AKP'de Çankırı İl Başkanlığı için ismi geçenler; Nevzat Erdem, Arif Hikmet Tosyalıoğlu, Ahmet Ulusoy, Koray Erdoğan, Savaş Yağcı, Metin Küçükertan, Mustafa Selci, Erdal Yıldız, Ahmet Dinç ve sürpriz bir isim olan Sadık Yakın gibi isimler AKP tabanında dile getirilmekte.

Bakalım AKP Genel Merkezi yetkiyi listedeki isimlerden birine mi verecek, yoksa sürpriz (!) yaparak tekrar 'donu düşük' ile devam mı edecek?

Hep birlikte izleyecek ve göreceğiz...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
53 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler