İktidarın tek hakimi AKP, Çankırı'ya İl Başkanı atayamıyor!

İktidarın tek hakimi AKP, Çankırı'ya İl Başkanı atayamıyor!

AK Parti Genel Merkezi, görevden aldığı İl Başkanı Celal Kaman'ın koltuğuna oturtulacak ismi belirleme konusunda gerek yöntem gerekse usul açısından bugüne kadarki yöntemlerinden farklı duruş sergiliyor! Daha doğrusu ortada 'duruş' da yok!

Celal Kaman'ın görevden alınması ile başlayan AK Parti Çankırı İl Başkanlığı'na yapılacak 'atama' tam anlamıyla sarmala dönüştü!

Son olarak dün 'başkan adaylığı' formu dolduran ve de böylesi bir form doldurmayan toplam 9 isim AK Parti Genel Merkezi'nde değerlendirmeye (!) tabi tutuldu...

Gariplikler zinciri 'başkan adaylığı formu' doldurmuş olmasına karşın Genel Merkez'e davet edilmeyen Mustafa Genç ve Osman Canbaz ile Form doldurmayan Ruhi Şeker ve Av. Savaş Yağcı'nın davet edilmesiyle başladı! 

Bu gariplik Arif Tosyalıoğlu'nun 'aday formu' doldurmuş olmasına karşın 'referans' bulamaması nedeniyle Ankara'ya davet edilmeyişi ile devam etti.

GENEL MERKEZ'İN ADAYDA ARADIĞI 'TEMEL ÖZELLİK'
Konuyla ilgili değerlendirmemize geçmeden önce AK Parti Genel Merkezi'nin Çankırı'ya 'il başkanı' olarak atayacağı isimde aradığı temel özellik; "Tarafsız, milletvekilleriyle bağı olmayan, yaşanan dağınıklığı toparlayabilecek ve her kesime kucak açabilecek bir isim" olmalı..

GEL GÖR Kİ DAVET EDİLEN ADAYLARDA BU DURUM YOK!
İl Başkanı adaylarında istenilen "Mevcut milletvekillerine angaje olmamış" talebi Ankara'ya davet edilen 9 isimde de ne yazık ki tersine görülmekte!

Şöyle ki; İl Başkanı adaylarından Ahmet Gayret, Özkan Öcal ve Koray Erdoğan geçen dönem milletvekili Hüseyin Filiz ile ilintili.

Nevzat Erdem, Av. Savaş Yağcı ve Erdal Yıldız mevcut milletvekili Salim Çivitcioğlu ile ilintili.

Ruhi Şeker; Görevden alınan Celal Kaman talebi ile, Av. Abdülkadir Çelik de görevden alınan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu talebi ile Mehmet Emin Akbaşoğlu ilintili.

GELELİM GENEL MERKEZ'DEKİ DAVETTE YAŞANILANLARA
Sözcü18 Haber Merkezi'nin Ankara'ya giden İl Başkan adaylarıyla yaptığı görüşmelerden ortaya şöylesi bir Yönetici -Aday diyaloğu çıktı:

Yönetici: Çankırı'yı kim toparlar?
Aday: Ben toparlarım!
Yönetici: Çankırı neden bu duruma düştü?
Aday: Cevap ortada! Sorumlular görevden alındı!
Yönetici: Sen olmazsan kim olur?
Aday: Ben isim veremem! Çağırdıklarınızdan birini yaparsınız olur biter!

Yaşanan yukarıdaki ve paralelindeki diyalogların tamamına yakını Genel Merkez yöneticilerinin Çankırı ziyaretinde il başkanlığı binasında yaptıkları görüşmelerde yaşanan diyalogla çok fazla örtüşüyor!

Ankara'da Genel Merkez katında dün yapılan görüşmede; Çankırı'da yapılan görüşmelerdeki diyalog yaşanacak ise 9 isim neden Ankara'ya çağırıldı? Samimiyetle ifade edelim ki bu soruyu Ankara'ya giden il başkanı adayları görüşmeler sonrası Çankırı yolunda kendi aralarında karşılıklı olarak birbirlerine bıkmadan usanmadan sordular!

ANKARA'DA GÖRÜŞMELER SÜRERKEN
YAPILAN TELEFON ANKETİ TAM ANLAMIYLA 'AKIL TUTULMASI' (!)
AK Parti Genel Merkezi'nde Teşkilat Başkanlığı'nın atama yapacağı Çankırı İl Başkanlı koltuğuna isim arayışında adım adım izlenen yol adeta 'saçmalıklar' (!) zinciri şeklinde hız kesmeden devam ederken ortaya bir de 'telefon anketi' çıkıverdi!

Hem de 9 il başkan adayı Ankara'da, Genel Merkez çatısı altındayken!

GSM operatörleri üzerinden AK Parti Çankırı üyelerine gitmesi gereken mesaj bir şekilde parti ile ilgisiz isimlere gönderilirken diğer yandan çok sayıda partili üyeye de ulaşılamadı!

Ve özel bir şirkete yaptırılan 'telefon anketi' sonucuyla da zannımızca deyim yerindeyse "dağ fare doğurdu"! Haber Merkezimize ulaşan bilgilere göre başta Aleyna Tilki olmak üzere, çok farklı isimler vatandaş tarafından anketör şirkete gönderildi!

AK PARTİ GENEL MERKEZİ'NDE GELİNEN NOKTA!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre AK Parti Genel Merkezi; Çankırı'ya il başkanı olarak atayacağı isim ne Genel Merkez'e davet edilenler arasından çıkacak ne de davet edilmeyenler arasından çıkacak!

"Peki bu isim kim olacak?" sorusunun yanıtını bulmaya çalışalım:

Zannımızca AK Parti Genel Merkezi Çankırı'ya; Başta bugüne kadar AKP'ye yakışmayan onlarca çirkin (!) ve de yüz kızartıcı olayların baş aktörleri dahil olmak üzere parti teşkilatı içerisinde düzen-nizam-intizam bozanları hizaya getirecek 'eli sopalı' (!), yaşanılan rezaletlerden kaçabilme, kendini kurtarabilme amacıyla partiden uzaklaşanları toparlayabilecek 'cebi düdüklü' (!), mevcut milletvekillerine "Sizin gidip geldiğiniz yolda ben 3 benzin istasyonu açtım! Olur olmaz zıplamayın" (!) diyebilecek 'endamlı' (!) ve de ahaliye "Önünüze seçin diye koyduğumuz milletvekillerini yeri geldi Amerika'dan yeri geldi Ankara'dan, yetmedi İstanbul'dan getirdik sesiniz çıkmadı! Ben de Ankara'dan gelmişim çok mu?" diyebilecek bir "sınıf öğretmeni" geliyor dersek acaba hep birlikte "BU KADARI DA OLMAZ!" mı diyeceksiniz?!!

Bekleyelim ve de görelim halen oynanmakta olan temaşanın sonunu...

VEDAT BEKİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler