İlahiyatçı AFAD müdüründen sonra ilahiyatçı Mimarlık Dekanı... İtiraf gibi sözler

İlahiyatçı AFAD müdüründen sonra ilahiyatçı Mimarlık Dekanı... İtiraf gibi sözler

Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin, "... ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip kişi değilim" dedi. Şahin'in ataması 7 Şubat'ta yapılmıştı.

KARABÜK Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Muhittin Kapanşahin'in açıklamaları gündem oldu.

Kapanşahin, BRTV'ye yaptığı bir açıklamada, "Ben Muhittin Kapanşahin. 1971 Karabük Ovacık doğumluyum. İlk ve orta öğretimini de burada tamamladım. Karabük İmam Hatip Lisesi mezunuyum. 1990 yılında Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni kazandım ve oraya gittim. Benim üzerinde kalem oynattığım, söz söylediğim bir alan ama şunu diyemem, ben mimarlık eğitimi almış ve mimar gibi bir bilgiye sahip bir kişi değilim" dedi. Şahin'in bu sözleri sosyal medyada gündem oldu, büyük tepki topladı.

FATİH ALTAYLI SERT ÇIKTI

Atama kararına sosyal medya hesabından tepki gösteren gazeteci Fatih Altaylı da “Depremden ders çıkardık diyenlere gülüyorum. Ders mers çıkarmadılar” dedi.

Fatih Altaylı yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İLAHİYATÇI AFAD MÜDÜRÜ

Deprem felaketinin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yönetim kademesinde yer alan isimlerin uzmanlık alanları merak konusu olmuştu.

Kurum çatısı altında Afetlere Müdahale Genel Müdürü olarak görev yapan İsmail Palakoğlu'nun, afetlerle ilgili hiçbir uzmanlığı olmadığı ortaya çıkmıştı.

Kurumun internet sitesinde yer alan bilgilere göre 1972 Kahramanmaraş'ta doğan Palakoğlu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamlamış. Daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı'nda yüksek lisans eğitimi alan Palakoğlu 2011'de Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığı, bir sonraki yıl ise Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne atanmış.

Vakıf yönetiminin ardından 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliği görevine getirilen Palakoğlu, bu görevin ardından da AFAD Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiş. Afetlere müdahale konusunda uzmanlık gerektiren hiçbir eğitim geçmişi olmadığı görülen Palakoğlu, bugün ise Afetlere Müdahale Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Kurumun internet sitesine göre Palakoğlu, aynı zamanda AFAD Gençlik ve Spor Kulübü Başkanlığı koltuğunda oturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler