"İlçenize dönün! Burada iş de var, aş da var, yeni fırsatlar var"

"İlçenize dönün! Burada iş de var, aş da var, yeni fırsatlar var"

Çerkeş 16. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali 30 bin'e yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti. Çerkeş Kent Meydanı ve çevresi tamamıyla doldu taştı. Bölgenin en büyük festivaline katılan vatandaşlarımız festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Dün saat 14:00'de Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından festival çelenginin konulması ile başlayan Festival, Çerkeş Kent meydanında gece saat 24:00'e kadar devam etti.

Festivalde Çerkeş halkına seslenen Belediye Başkanı Sopacı, Çerkeş OSB’nin bölgenin parlayan yıldızı olduğunu, bin 500 kişiye istihdam sağladığını, doğalgazın gelmesiyle vatandaşımızın rahat ettiğini, ilçede kanalizasyon, yağmur suyu hattı, içme suyu şebeke hattı ve elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla alt yapı sorunun tamamen bittiğini belirtti.

Başkan Sopacı, Çerkeş'e yapılan hizmetleri sıralamaya devam etti ve "D-100 şehir geçişi aydınlatmasının tamamlandığını, D-100 üzerine 2 adet üst geçit, Ulusu Mahallesi ve Yenimahalle arasına köprülü üst geçit yaparak birleştirdiğini, Aliözü ve OSB Kavşağında alt geçit çalışmasının tamamlandığını, Ankara girişinin ilçeye yakışır  hale getirildiğini, 8 yılda 18 km sıcak asfalt, 83 km soğuk asfalt, 113 bin metrekare kilitli parke, 30 bin 900 m kaldırım çalışmasının tamamlandığını, Çarşı merkezinde Trafiğe Kapalı Yaya Yolu’nun tamamlandığını, Yenikent Mahallesinde bisiklet ve yürüyüş yolunun hizmete açıldığını, ilçenin tüm giriş çıkışlarına ve çarşı merkezine mobese güvenlik sistemi kurulduğunu, araç parkının sil baştan yenilendiğini, içerisinde sinema tiyatro düğün ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği Çerkeş Belediyesi Kültür Merkezi'nin çok yakın bir tarihte hizmete açılacağı" müjdesini de verdi. 

Belediye Başkanı Sopacı sözlerini şöyle sürdürdü:

IŞIKLAR KONAĞI RESTORE ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

"Gençlik Merkezi'nin yapımının tamamlanarak hizmete açıldı. Hamam kültürünü yeni hamamda yaşatarak devam ettiriyoruz. 2014 yılında kamulaştırılan Işıklar Konağı’nın restore çalışmasını tamamlandı. Tarihi IV. Murat Hamamı'nın kamulaştırılarak gün yüzüne çıkarttık ve restore çalışmasına yakın zamanda başlayacağız. İki adet kapalı halı sahayı ve 5 adet çok amaçlı spor tesisinin hizmete açtık. Her yıl periyodik olarak park bahçe çalışmalarımız devam ederken, 8 yılda 163 bin fidanı toprakla buluşturduk. Hoca Ali Rıza Efendi Mesire Alanı’nın hizmete açarken, bölgenin en modern Et Kombinasını ilçemize kazandırdık. Bununla birlikte Modern Canlı Hayvan Pazarını da hayvan yetiştiricilerimizin hizmetine açtık. Biogaz tesisi özel sektör tarafından tamamlandı ve bölgemize hizmet veriyor. Ulusu deresinin ıslah çalışmalarını başlattık. Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Kent Meydanı ve yeraltı otoparkı, Çerkeş Kapalı Pazar Yeri, Çerkeş Belediyesi Hizmet Binası, Yeni İtfaiye binası, 134 konut ve 46 işyerinin inşaatının başladığını da söylemek isterim. İstasyon Mahallesi Cezaevi bölgesi 3'üncü etap TOKİ projesinin çalışmalarını başlattıklarını ve aynı bölgeye 175 konutluk 4'üncü etap TOKİ'yi de yakın zamanda başlatacağımızın bilinmesini istiyorum.

Halk iftarlarını geleneksel hale getirdik. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivallerinde binlerce kişiyi misafir ettik. Gastronomi kültürüne sahip çıkmak adına yemek kitabı ve tescilli ürünlerin coğrafi işaretlerinin alınması hususunda çalışmalarımız yürütülmekte. Pir-i Sani Hazretleri etrafı rekreasyon projesi kapsamında çalışmalarının dinlenme salonu, wc ve abdestliklerle başlatıldı, IV. Murat Camii projesinin aslına uygun yeniden yapılması ile ilgili çalışmalar devam etmekte. Yeni emniyet ve yeni orman işletme binasının inşaasına başlanıldı. Çerkeş Meslek Yüksek Okulu’nun 2022-2023 eğitim yılında Çerkeş Belediyesi Hizmet binasında eğitime başlayacağını, yeni kreşin ve yarı olimpik yüzme havuzu için çalışmaların başladığının müjdesini vereyim."

GENÇLERE SESLENDİ VE...

Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı meydanı dolduran, bugün için Ankara, İstanbul ve yurdun çeşitli şehirlerinde yaşam mücadelesi veren gençlere seslenerek; "Sevgili gençler, gönül rahatlığı içerisinde ilçenize dönebilirsiniz. Sizlere burada aş da var, iş de var. Burada sizlere yeni fırsatlar da var. Gelin hep birlikte güzel Çerkeş'imizi daha da büyütelim." dedi. Başkan Sopacı sözlerini; "Bu hizmetlerde desteklerini esirgemeyen Belediye personeline, değerli Çerkeş halkına, mahalle ve köy muhtarlarına, belediye meclis üyelerine, il genel meclis üyelerine, İlçe Kaymakamıza, Çankırı Valisi’ne, Milletvekillerine, Bakanlara ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimi arz ediyorum." diyerek tamamladı.

İREM DEMİRCİ, KONSER ALANINA GELENLERİ BÜYÜLEDİ

Çerkeş 16. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivalinin konuk sanatçıları arasında bulunan İrem Derici'nin sahne performansı konser alanını dolduran gençleri coşturdu.

FESTİVALLE İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN - TIKLA

irem-derici-cerkes-konseri-cankiri-resim-07.jpeg

KONSER ÖNCESİ HASTANEYE GİTTİ

Sahneye çıkış saatinden önce fenalaşan İrem Derici, Çerkeş Devlet Hastanesi Acil servisinde 'serum takviyesi' yaptırdı. İrem Derici'nin hastane olayından habersiz olan hayranları, konserin bir an önce başlamasını beklerken, sahnede İrem Derici yerine, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı'yı ikinci kez ve AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı Milletvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'nun 'can sıkıcı', 'hamaset kokan' konuşmasını dinlemek zorunda kaldılar.

irem-derici-cerkes-konseri-resim-0001.jpg

cerkes-konser-irem-derici-resim-07.jpg

cerkes-konser-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler