Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk'ten 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk'ten 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir 'kutlama' mesajı yayınladı. Mesaj şöyle:

"TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla milli egemenliğin kabul edildiği tarih olan 23 Nisan 1920, millet iradesinin üstünde hiçbir gücün tanınmadığının tüm dünyaya ilanıdır. Bu önemli günü dünya çocuklarına armağan ederek, geleceğin teminatı çocuklarımıza gösterdiği önem ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk başka hiçbir ülkede olmayan bir ilke imza atmıştır.

23 Nisan’da dünya çocuklarının sergilediği birlikteliğin sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine, yaşadığımız coğrafya başta olmak üzere tüm dünyada yaşanan savaşların son bulmasına ve gelecekte insanlığın barış içinde yaşamalarına vesile olmasını diliyorum.

Bu düşüncelerle, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümünde sevgi dolu yürekleri, gülen yüzleriyle bugüne anlam katan dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.

Bu gün vesilesiyle Filistin ve Gazze’de gerçekleştirilen çocuk katliamlarını kınıyor, bu katliamlarda vefat eden çocuklara Allah’tan rahmet diliyorum.

TBMM’nin açılış günü ve İstiklal Mücadelemizin dönüm noktası olması vesilesiyle geçmişten günümüze kadar istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve ailelerine şükranlarımı sunuyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler