Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk'ten işçiye yüzde 97'lik rekor zam!

Ilgaz Belediye Başkanı Öztürk'ten işçiye yüzde 97'lik rekor zam!

Çankırı'nın MHP'li Belediye Başkanı İ. Hakkı Esen'in belediyede işçi taban ücretlerini 25 bin TL'ye yükseltmesinin ardından ilçelerin AKP'li belediye başkanları da belediyelerinde çalışan işçi ücretlerini teker teker arttırmaya başladı...

ILGAZ'da göreve geldiği günden beri işçisine her zaman asgari ücretin ve diğer belediyelerin üzerinde maaş vererek "sadece seçim için değil her zaman işçisinin yanında olduğunu" vurgulayan Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, belediye personeli ile İtfaiye ve Garaj Amirliği’nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Bu toplantıda işçi ücretlerine %97 oranında zam yaptığını ve belediyedeki en düşük işçi maaşını net 27 bin 500 TL’ye yükselttiklerini açıkladı. Açıklanan ücret işçileri memnun etti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Öztürk; "Kıymetli çalışma arkadaşlarımızla 5 yılı devirdik. Ilgaz’ımız için birçok hizmete imza attık. Birçok projeyi birlikte gerçekleştirdik. Hepsine gayretli çalışmaları için teşekkür ediyorum. İkinci dönemimizde daha da yorulacak, gayret göstereceğiz inşallah. Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Belediyemizde en düşük işçi maaşını %97 oranında artırarak net 27 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Rabbim bereket versin" diyerek müjdeyi çalışanlarına duyurdu.

ilgaz-baskan-922.jpg

Belediye çalışanları da Belediye Başkan Öztürk’ü verdiği bu güzel haber sonrası alkışlayarak memnuniyetlerini dile getirdiler.

ÖZTÜRK, SÖZCÜ18'E KONUŞTU

Ilgaz Belediyesi'nde yaşanan gelişme sonrası kendisine telefonla ulaştığımız Belediye Başkanı Mehmed Öztürk; "Benim 'başkan' olduğum belediyede çalışan işçiler ilk defa bugün asgari ücretin üzerinde zam almıyorlar ki?! Ben göreve geldiğim günden bu yana çalışanlarıma asgari ücretin üzerinde maaşlar ödedim! Ilgaz olarak biz Çankırı Belediyesi'ndeki ücretlerin üzerinde ücretler verdik çalışanımıza! Kimse oturduğu yerden 'Ben işçi ücretlerini 26 bin liraya çıkardım da AKP'li belediyeler beni takip ederek işçi aylık taban ücretlerini yükselttiler' diyerek hayıflanmasın! Biz geçen yıl da çalışanlarımıza asgari ücretin üzerinde maaşlar verdik ondan önceki yıl da böylesi bir ödeme gerçekleştirdik! O yüzden Çankırı'nın 'büyükşehir belediyesi Ilgaz Belediyesi'dir" dedi.

ilgaz-baskan-ozturk-isci-taban-ucret-resim-02.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
20 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler