Ilgaz Belediyesinden doğal arıtma tesisi

Ilgaz Belediyesinden doğal arıtma tesisi

Kanalizasyon atıklarını yıllardır Devrez Çayına bırakan Ilgaz Belediyesi, bu durumu sonlandırma adına yeni bir çalışma başlattı.

Ilgaz Belediyesince vurulan ilk kazma ile Devrez çayının kirlenmesi bir nebze de olsa önlenecek.

Sözcü18 haber merkezinin Belediye Başkanı Cevdet Çetin'den aldığı bilgilere göre Pazar çayının Devrez'e birleştiği noktada yapılacak olan doğal arıtma tesisleri yaklaşık bir milyon tl'ye malolacak.

ÇALIŞMALARLA İLGİLİ GÖRÜNTÜLER İÇİN

18 bin m2'lik bir alanı kapsayacak olan ve Ilgaz'ın kanalizasyon atıklarını doğal olarak arıtarak önemli ölçüde temiz suyun Devrez çayına karışması sağlanacak.

DEVREZ, YILLARDAN BU YANA BU PİS SUYU ALDI
Çalışmalarla ilgili olarak bilgi veren Başkan Çetin "Yıllardan beri Ilgaz'ın kanalizasyon atıkları Devrez'e aktı! Bu menfi durumu ortadan kaldırmanın zamanı geldi de geçti. Belediye olarak kısıtlı imkanlarımıza karşın çevreye karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirme adına hazırladığımız projenin startını verdik. Çevre Bakanlığından sağlanan 200 bin tl'nin üzerine kendi imkanlarmızı koyarak yaklaşık bir milyon tl'ye malolacak doğal arıtma tesislerini 18 bin m2'lik bir alanda gerçekleştireceğiz. Yer için de özel şahıslar ikna edilerek 85 bin tl karşılığında kamulaştırma yaptık. Çalışmalara da başladık. Proje tamamlandığında Devrez Çayı bir nebze de olsa hayat bulacak" dedi.

Doğal arıtma tesisinin Pazar çayının Devrez'le buluştuğu noktada olduğu, bu alana 3 çökertme havuzu yapılacağı ve Ilgaz'a ait kanalizasyon atıklarının bu havuzlarda bekletilerek, kirli atıkla beslenen canlılar tarafından tüketilerek, arta kalan suyun salınacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler