Ilgaz Belediyesi'nden 'modern kesimhane'

Ilgaz Belediyesi'nden 'modern kesimhane'

D-100 Karayolu Devrez çayı kenarında Ilgaz Belediyesi tarafından Kasım 2017 tarihinde temeli atılan modern kesimhane Kurban Bayramı öncesi işletmeye açılacak.

Türkiye'nin incisi Ilgaz'da ilk kesimhane Çaycık tarafında kuruluydu. Buradaki kesimhanenin günün şartlarına cevap verememesi nedeniyle, o zaman boş bir arazi olan bugünkü garaj bölgesinde yeni bir kesimhane yapılmıştı. Ancak zaman ilerledikçe çirkin bir görüntü arz eden hijyenliği tartışma konusu olan kesimhane, Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır'ın talimatları doğrultusunda tarafından yıkılarak, yeni bir kesimhane için çalışma başlatılmıştı. Bu çalışmalar doğrultusunda D-100 karayolu Devrez Çayı kenarında son teknoloji olan bir kesimhane ilçeyle birlikte bölgeye de kazandırılmış oldu. Yapılan bu kesimhane, Çerkeş entegre tesislerinde mevcut olan kesimhaneden sonra Çankırı’da ikinci modern tesis olma özelliğine sahip.

Tamamen Ilgaz Belediyesi özkaynaklarıyla gerçekleşen ve yaklaşık 3 dönümlük arazi üzerinde kurulu 450 metrekarelik kapalı alana sahip 1 milyon 600 bin liralık kesimhanede son çalışmalar yapılıyor. Günlük 60 büyükbaş hayvan kapasiteli tesislerde, hayvan sahipleri tüm işlemleri özel bir odadan ekrandan takip edebilecekler.

BAŞKAN ARİF ÇAYIR: GÖREVİMİZ ILGAZ HALKINA HİZMET
Konuyla ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır; "Bölgemiz insanına daha sağlıklı ortamlarda kesilmiş hayvanların ürünlerini yedirmek. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkımıza daha faydalı olabilmenin gayreti içerisinde olduk. Mevcut imkanlarımızı zorlayarak oldukça modern bir kesimhaneyi kısmet olursa Kurban Bayramı öncesi hizmete açmayı düşünüyoruz. Komşu ilçelerimizin de faydalanacağı bir tesisi Ilgaz halkına ve Çankırı'ya armağan ediyoruz" dedi.

kesimhane-ilgaz-belediyesi-cankiri-resim-05.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler