Ilgaz - Çankırı karayolu sil baştan yapılıyor!

Ilgaz - Çankırı karayolu sil baştan yapılıyor!

4.5 milyon TL uçup gidince, Karayolları'nın aklı başına geldi.

Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2008 yılında ihale edilen ve yaklaşık 4.5 milyon TL’nin “toza dumana karışarak” kaybolmasına neden olan Ilgaz – Çankırı arasındaki 10 km’lik karayolunun yapımı yeniden sil baştan başladı.

YÜKO İnşaat – Yüksel Kocaeli tarafından 2008 yılından bu yana yapılan çalışmalarla bir sonuca ulaşmayan, ancak saçı bitmemiş yetimin 4.5 milyon TL’sinin çarçur edildiği karayolunu, T.C. Karayolları Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü, kendi araç ve işçisiyle Cuma gününden bu yana yeniden yapımı için start verdi.

Karayollarına bağlı 50 işçinin ve 45 aracın günde haftanın 7 günü 12 saat mesai verdiği İndağı’nda hummalı bir çalışma var.

Sözcü18.com Haber merkezinin bölgede yaptığı inceleme gezisinde gözlemlediği hummalı çalışma, insanın aklına “4.5 milyon TL uçtuktan sonra mı aklınız başınıza geldi” (!) sorusunu da sordurmadan edemiyor.

TÜRK’ÜN AKLI YA KAÇARKEN YA DA…!
Ilgaz – Çankırı arasındaki ilk 10 km’lik karayolu, özellikle son 8 aydır bölge insanına ve bu güzergahta seyahat eden araçlara adeta saç baş yoldurdu!

2008 yılında Ilgaz Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen yolun üst yapısı, YÜKO İnşaat – Yüksel Kocaeli tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 4.5 milyon TL istihkakın tamamını tahsil eden firma, buna karşın ortaya çıkarmış olduğu işle “sınıfta kaldı”. Müteahhidin sınıfta kalmasının yanı sıra Çankırı – Kastamonu arasında seyahat eden araç ve sürücüler, bu güzergahta hem maddi hem de manevi olarak büyük kayıplar yaşadılar.

Bütün bunlara karşın kimse çıkıp da “Bu hata benimdir” demedi! Siyasetçinin iktidar mensubu geldi, “Kısa zamanda bitecek” dedi. Muhalefeti gitti TBMM’de Ulaştırma Bakanına soru önergesi verdi “Bu yol ne zaman bitecek” diye!

Yapılan işleri “denetliyorum” diyen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, bölgede ve karayolunda sürekli olarak “boy göstermesine” karşın, önüne gelen istihkakları “imzalamaktan” öte herhangi bir icraat sergilemedi!

Sonuç ortada! Saçı bitmemiş yetimin 4.5 milyon TL’si bir şekilde çar-çur oldu gitti!

Ve iş yine döndü dolaştı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Karayollarına geldi!

Şimdi Karayolları Genel Müdürlüğü ortadaki enkazı “namus belasına” ortadan kaldırmak için kolları sıvadı ve 10 km’lik yolu sil baştan yeniden yapmaya koyuldu!

Ne diyelim ki!

Boşuna dememişler; Türk’ün aklı ya kaçarken, ya da … !

İş kaldı şimdi; 4.5 milyon TL’yi uçuranlardan hesabın sorulmasına!

Hey millet!

Yani İktidarın siyasetçisi! İktidarın bürokratı!

Var mı içinizde bu hesabı soran? Ya da soracak olan?

Pardon "hesap sorma cesareti" olanınız!

(Haber/Yorum: Vedat Beki)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler